Officieel: Formula 1: Drive to Survive keert terug op Netflix

Auteur: , 23 Reacties
Officieel: Formula 1: Drive to Survive keert terug op Netflix

Een nieuw seizoen van F1-spektakel door de ogen van coureurs en teams!

Sinds maart kun je op Netflix de documentaire Formula 1: Drive to Survive zien. De serie volgde de teams tijdens alle F1-races in 2018, te beginnen in Australië en vervolgens rond de wereld, van Hongarije tot Singapore en van Brazilië tot Mexico, waarna de laatste wedstrijd van het seizoen plaatsvindt in Abu Dhabi. In deze eerste reeks verleenden topteams als Mercedes en Ferrari helaas geen medewerking aan het programma.

De documentaire werd gemaakt door Oscar-winnaar James Gay Rees (Senna) en Paul Martin van Box to Box Films als uitvoerend producent. Vandaag komt Netflix met de officiële bevestiging dat er een tweede reeks gaat komen van Formula 1: Drive to Survive. Dit was eigenlijk al bekend, want de cameraploeg van de documentairemakers werd dit jaar al meermalen gespot op de grid.

Het goede nieuws is dat ze dit seizoen alle teams mogen benaderen. Ook Mercedes en Ferrari werken mee aan dit tweede deel van de serie. De vorige reeks kende tien afleveringen, dit tweede deel zal bestaan uit negen afleveringen.

Formula 1: Drive to Survive deel twee verschijnt volgend jaar op Netflix. Een datum is nog niet bekend. Voorlopig zijn de makers nog druk met draaien, de laatste race van het huidige seizoen is pas op 1 december in Abu Dhabi.

Lees ook: Deze 10 Netflix en HBO tv-series worden het beste gewaardeerd23 reacties

Prachtige serie! Ik ga zeker weer kijken!
Misschien trickery, maar ik vond het geluid echt heel gaaf gedaan in seizoen 1. Maakte het een ervaring!
@nout: Het geluid?? Dat vond ik juist een dikke afknapper. Bij elke crash een dikke bass explosie eronder geplakt, elke keer opnieuw. Tot vermoeiens toe.
@piquet1986: idd, verschrikkelijk. Zelfs het commentator geluid is achteraf opnieuw ingesproken. Wat ik zowaar nóg erger vind. Desalniettemin geweldig genoten van de serie, vooral ook door Guenther!
@ticoooo: ohja klopt, inderdaad, dat is ook echt vre-se-lijk
@nout: vond het zelf erg hard, en de gesprekken dan in verhouding erg zacht. Elke keer switchen in volume, erg hinderlijk
Ik heb ’n paar afleveringen gezien van de eerste serie, maar het kon mijn aandacht niet echt vasthouden.
@sirprize: Ivm de spanningsboog van een amoebe oid? Prachtige serie imho!
@sirprize: same here. En niet omdat ik geen aandacht erbij kon houden, maar omdat ik echt niks zag wat ik nog niet wist.
Wordt dat later in die serie beter?
@gregorius: de telefoongesprekken tussen Guenther Steiner en Gene Haas mee gekregen?
@ticoooo: uit de eerste aflevering? Dat was tenenkrommend. Dat klonk als een slechte eigenaar die naar de bekende weg vroeg. Daarnaast kreeg ik ook geeneen seconde van Gunter te waarbij ik dacht: Ja, daarom ben juist jij de team-baas.
Vanochten op weg naar werk aflevering 2 gekeken. Radio-gast van Alonso (of was het Sainz): “Ok, I want you to 100% focus now, we need to bla bla”. Dat is toch ook tenenkrommend? Die coureurs zitten op zo’n circuit 1 momentje ongefocussed af van een ziekenhuisbed; dan heb je toch geen snotneus nodig die zegt dat hij wil dat je je nu focust!
@gregorius: ja wordt zeker beter.
Leuke serie en zal wel weer een paar weken voor de seizoens start uitkomen met tot nu toe als smaak makers Oostenrijk en Engeland
Ik vond het jammer dat Mercedes en Ferrari niet in de serie kwamen. Leuk dat daar voor seizoen 2 verandering in komt! Ik vind het echt een leuke serie om naar te kijken!
Günther Steiner! 🤘🏽
@bernoulli: We look like a bunch of fokking vankers!
@Edge: zo wie hef dun aur best dis sieson but if wie fuk up ai get vaaierd he, mei riesponsiebilitie he
Leuk voor hen die moeite hebben met slapen of werkeloos thuis zitten ….
Ik vond het een verademing dat Mercedes en Ferrari er niet bij waren, heb het sterke vermoeden dat dit de reden was dat er vermakelijk veel diepgang in zat (red bull ns Renault, Gunter,…). Ik hoop dat het nieuwe seizoen met de topteams niet in de standaard verhalen vervallen.
@ralfast: tsja, die dachten dat het een flop zou worden.. nu het zo’n succes bleek willen ze natuurlijk wel in de volgende
Ik hoop vooral dat de kwaliteit wat omhoog gaat, want als doorgewinterde Formule 1 fan heb ik mij kapot geërgerd aan die serie. Talloze keren werd er in de beelden en de audiofragmenten geknipt om de feiten te verdraaien en werd er geklooid met hoogtoerig V8/V10/V12 geluid en crashgeluiden die over het daadwerkelijke geluid gemonteerd werden.
@Edge: inderdaad, helaas zit de gemiddelde docu zo in elkaar (enorm biased en overedited), dat is voor ‘casuals’ fijn en dramatisch allemaal. Maar ik hoop dat ze, nu ze zien hoeveel populariteit ze geworven hebben en de verwachtingen hoog zijn, de docu dan ook wat serieuzer/neutraler
/volwassener in elkaar zal zitten.

Ik heb wel genoten van oa gunther, dat accent alleen al is fan-tas-tish
@edge: dank u; ik ben dus niet de enige die dat vond.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).