Officieel: Formula 1: Drive to Survive keert terug op Netflix

Officieel: Formula 1: Drive to Survive keert terug op Netflix
Een nieuw seizoen van F1-spektakel door de ogen van coureurs en teams!

Sinds maart kun je op Netflix de documentaire Formula 1: Drive to Survive zien. De serie volgde de teams tijdens alle F1-races in 2018, te beginnen in Australië en vervolgens rond de wereld, van Hongarije tot Singapore en van Brazilië tot Mexico, waarna de laatste wedstrijd van het seizoen plaatsvindt in Abu Dhabi. In deze eerste reeks verleenden topteams als Mercedes en Ferrari helaas geen medewerking aan het programma.

De documentaire werd gemaakt door Oscar-winnaar James Gay Rees (Senna) en Paul Martin van Box to Box Films als uitvoerend producent. Vandaag komt Netflix met de officiële bevestiging dat er een tweede reeks gaat komen van Formula 1: Drive to Survive. Dit was eigenlijk al bekend, want de cameraploeg van de documentairemakers werd dit jaar al meermalen gespot op de grid.

Het goede nieuws is dat ze dit seizoen alle teams mogen benaderen. Ook Mercedes en Ferrari werken mee aan dit tweede deel van de serie. De vorige reeks kende tien afleveringen, dit tweede deel zal bestaan uit negen afleveringen.

Formula 1: Drive to Survive deel twee verschijnt volgend jaar op Netflix. Een datum is nog niet bekend. Voorlopig zijn de makers nog druk met draaien, de laatste race van het huidige seizoen is pas op 1 december in Abu Dhabi.

Lees ook: Deze 10 Netflix en HBO tv-series worden het beste gewaardeerd

23 reacties

 1. Leuke serie en zal wel weer een paar weken voor de seizoens start uitkomen met tot nu toe als smaak makers Oostenrijk en Engeland

 2. Ik vond het jammer dat Mercedes en Ferrari niet in de serie kwamen. Leuk dat daar voor seizoen 2 verandering in komt! Ik vind het echt een leuke serie om naar te kijken!

 3. Ik vond het een verademing dat Mercedes en Ferrari er niet bij waren, heb het sterke vermoeden dat dit de reden was dat er vermakelijk veel diepgang in zat (red bull ns Renault, Gunter,…). Ik hoop dat het nieuwe seizoen met de topteams niet in de standaard verhalen vervallen.

   • Ik hoop vooral dat de kwaliteit wat omhoog gaat, want als doorgewinterde Formule 1 fan heb ik mij kapot geërgerd aan die serie. Talloze keren werd er in de beelden en de audiofragmenten geknipt om de feiten te verdraaien en werd er geklooid met hoogtoerig V8/V10/V12 geluid en crashgeluiden die over het daadwerkelijke geluid gemonteerd werden.

    • @Edge: inderdaad, helaas zit de gemiddelde docu zo in elkaar (enorm biased en overedited), dat is voor ‘casuals’ fijn en dramatisch allemaal. Maar ik hoop dat ze, nu ze zien hoeveel populariteit ze geworven hebben en de verwachtingen hoog zijn, de docu dan ook wat serieuzer/neutraler
     /volwassener in elkaar zal zitten.

     Ik heb wel genoten van oa gunther, dat accent alleen al is fan-tas-tish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *