Officieel: Fortnite voor Android niet in Google Play Store

Fortnite voor Android
Lees hier waar je het spel over een tijdje wel kunt downloaden.

Fortnite gaat hard op elk platform waarop de game te vinden is. Niet zo gek ook, want de gratis game is hartstikke verslavend, waardoor de halve wereld minstens een keer in de week het spel van Epic Games opstart. Hoewel iOS al Fortnite in het lijstje heeft staan, moeten Android-gebruikers nog even wachten.

Wacht je echter totdat Fortnite in de Play Store verschijnt, dan kun je wachten totdat je een ons weegt. Aan The Verge bevestigt Epic’s CEO Tim Sweeney namelijk dat Fortnite niet in de Google Play Store zal verschijnen. In plaats daarvan is het spel voor Android-spelers te downloaden op de site van Epic Games zelf.

Sweeney meldt namelijk dat Epic een directe relatie wil met hun klanten op alle platformen waar mogelijk. Er zijn geen intermediairs nodig, waardoor ze er ook voor kiezen om die niet gebruiken. Hartstikke mooi verhaal natuurlijk, maar wellicht heeft de 30 procent van elke in-game aankoop waar Google recht op heeft hier meer mee te maken.

Wanneer je nagaat dat Epic Games 4 miljoen dollar per dag verdient met de iOS-variant, zou dit dus betekenen dat de ‘intermediair’ Google ook even 600.000 dollar mag bijschrijven elke dag. Met iOS heeft het bedrijf geen keuze, maar bij het open platform Android natuurlijk wel. Wanneer het spel verschijnt voor Android is echter nog steeds niet duidelijk.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *