Officieel: geen nieuwe muziek in gratis Spotify

Spotify
Toch maar een betaald abonnement nemen?

Spotify is wereldwijd een van de populairste streamingdiensten die er zijn. Doordat je niet meteen een betaald abonnement af hoeft te sluiten om muziek te luisteren, genereert de dienst veel terugkerende bezoekers die slechts af en toe lastig werden gevallen met een advertentie. Aan dit zorgeloze gratis tijdperk komt nu echter een eind.

Het zat er namelijk al een tijdje aan te komen, maar de kogel is nu écht door de kerk: Spotify toont niet meer alle nieuwe muziek in haar bibliotheek voor gratis gebruikers. Dit is het gevolg van een nieuwe deal tussen Spotify en Universal Music, waarin onder meer staat dat nieuwe albums de eerste twee weken enkel voor betalende abonnees beschikbaar zijn. Singles blijven wel direct beschikbaar voor iedereen.

Helaas voor de gratis gebruikers onder ons lijkt Universal Music niet de enige platenmaatschappij waarmee een soortgelijk contract wordt afgesloten. Zo zou Spotify met meerdere populaire platenmaatschappijen op dit moment aan het onderhandelen zijn.

Hoewel de verandering per direct wordt ingevoerd, is er een kleine kans dat nieuwe muziek van jouw favoriete artiest niet achter een betaalmuur raakt: hij of zij kan namelijk in overleg met de platenmaatschappij (in dit geval alleen nog Universal Music) beslissen of de muziek meteen voor iedereen beschikbaar moet zijn of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *