Officieel: horlogemerk Casio gaat smartwatches maken

Casio komt volgend jaar met eerste smartwatchCasio gaat volgend jaar zijn eerste smartwatch lanceren. Het bedrijf staat bekend om zijn rekenmachines en horloges, maar kan de smartwatch-trend niet laten lopen.

Het bedrijf liet aan The Wall Street Journal weten dat de nieuwe Casio volgend jaar op de markt moet verschijnen. Een ding is in ieder geval zeker: het zal vooral gaan om een slim horloge. Hoe de smartwatch eruit komt te zien is nog niet bekend. Wel laat het bedrijf doorschemeren dat het horloge vooral gericht is op mannen die veel sporten en tijd doorbrengen in de natuur.

Volgens de laatste geruchten gaat het slimme horloge draaien op het eigen besturingssysteem van Casio. Het horloge zal voor zo’n 400 dollar beschikbaar zijn en wordt als eerst in Japan en Amerika uitgebracht.

Casio is overigens niet de enige traditionele horlogemaker die een smartwatch in de pijplijn heeft. Ook Tag Heuer, Breitling en Tissot werken aan een slim horloge, als aanvulling op het bestaande aanbod van fraaie klokjes. Blijf jij je merk trouw en koop je ook je smartwatch bij een van deze bedrijven of kies je toch liever voor een Apple Watch of Android Wear-horloge?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *