Officieel: Huawei MediaPad X1 een joekel om mee te bellen

Huawei MediaPad X1 7.0
Beelden van het toestel lekten eergisteren al uit, maar Huawei heeft vandaag de MediaPad X1 7.0 officieel gepresenteerd. Op de website van de Chinese fabrikant vinden we de nieuweling onder de tablets, maar feitelijk is het een enorme smartphone, of phablet zo je wilt. Wat voor label je er ook aan hangt, het is een joekel van een apparaat aan je oor.

Even wat specificaties met je doornemen. De X1 tablet is met z’n 7 inch scherm (1920×1200, 323 ppi) beduidend lichter en compacter dan bijvoorbeeld de Nexus 7 en de iPad Mini. Maar doordat er ruimte is voor een simkaart kan hij als forse 4G phablet door het leven.

Android 4.2 (Jelly Bean) wordt aangedreven door een 1,6 GHz quad-core processor met 2 GB werkgeheugen. Intern is 16GB opslagcapaciteit beschikbaar, dat met een MicroSD kaart kan worden uitgebreid tot maximaal 32GB. De camera’s voor en achter hebben een resolutie van respectievelijk 5 en 13 megapixel. Lekker scherpe selfies dus.

Een 5000mAH accu is verantwoordelijk voor de stroomvoorziening. Volgens Huawei goed voor 5 uur online video, 8 uur opgeslagen video, 15 uur surfen en 125 uur muziek luisteren. Je kunt de X1 indien nodig zelfs gebruiken om andere toestellen op te laden. “Reverse Charging” noemt men dat.

Huawei MediaPad X1 7.0 reverse charging

De MediaPad X1 7.0 weegt 239 gram en is slechts 7,18 millimeter dik. Een adviesprijs van 399 euro voor West-Europa is absoluut niet overdreven. Of, wanneer en voor welke prijs we ‘m in Nederland kunnen verwachten is helaas nog niet bekend.

[gv data=”yo171G-2kAg”][/gv]

[lg_folder folder=”Huawei/MediaPad_X1/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

  1. Mooi apparaat zo op het eerste gezicht. Persoonlijk helemaal niet gek om er ook mee te kunnen bellen. Helemaal als je hem ook op speaker kunt zetten. Je hoeft hem immers niet te voorzien van een sim….maar voor diegene die het wel willen kan het. Persoonlijk mis ik juist een premium smartphone die juist klein is. Een segment wat ondergesneeuwd wordt door deze phablet-rage.

  2. Opzich best handig voor de mensen die niet veel bellen, niet 2 apparaten mee willen slepen maar wel een aardig scherm willen. De paar keer dat je dan belt zou je even oordopjes met een mic in moeten doen. Verder is het dan gewoon een tablet met internet en sms (lees: whatsapp/telegram) functies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *