Officieel: IBM neemt Red Hat over in bizarre miljardendeal

IBM logo
IBM wordt met stip de grootste aanbieder van clouddiensten.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de kogel is nu eindelijk door de kerk: International Business Machines Corporation neemt internationaal softwarebedrijf Red Hat over. Laatstgenoemde is in 1993 opgericht als aanbieder van Linux- en Unix-diensten, waarna een paar jaar later de eerste distributie van Red Hat zich voordeed.

In de tijd dat Red Hat op eigen benen stond had het bedrijf genoeg topjaren weten te bewerkstelligen. Zo was het in 2012 het eerste opensourcebedrijf met een jaaromzet van meer dan één miljard dollar en beschikt het vandaag de dag over 12.600 medewerkers.

Het bedrijf kent een jaarlijkse omzet van plusminus 3 miljard dollar. Natuurlijk veel geld, maar er zijn wel wat gefronste wenkbrauwen te spotten over het overnamebedrag; IBM neemt de organisatie namelijk over voor maar liefst 34 miljard dollar, waardoor je toch wel moet stellen dat IBM van heel goede huizen moet komen om dit bedrag op (korte) termijn terug te kunnen winnen.

IBM belooft dat Red Hat niet van zijn huidige koers afwijkt met het werk dat het doet voor de opensourcegemeenschap en voor haar ontwikkelaars. Huidige klanten van Red Hat zijn: Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud en Alibaba. De overname maakt IBM de grootste aanbieder van private clouddiensten en publieke clouddiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *