Officieel: Instagram gaat likes verbergen

Officieel: Instagram gaat likes verbergen
Focus op de foto, niet het aantal likes.

Gaat het bij Instagram om de post, of gaat het om de comments en likes op de post? Influencers en bedrijven die op het platform actief zijn zullen zweren bij dat laatste. Ze verdienen er immers hun brood mee. Voor de gewone gebruiker moet het niet veel uitmaken. Jij wil een leuke foto delen met je vrienden. Dat was overigens ook het hele idee achter Instagram.

De Amerikaanse foto- en videodienst gaat terug naar zijn roots en test in een aantal landen een nieuwe feature. Onder andere in delen van de Verenigde Staten kan het zo zijn dat Instagrammers geen likes meer zien bij een post. Het is nu nog een test, maar de kans is aanwezig dat Instagram dit wereldwijd uit gaar rollen. Instagram is er simpel over: het gaat om de content die je deelt, niet hoeveel likes je scoort.

We want your friends to focus on the photos and videos you share, not how many likes they get. You can still see your own likes by tapping on the list of people who’ve liked it, but your friends will not be able to see how many likes your post has received. – Instagram

Het is een nachtmerrie voor influencers die likes gebruiken om geld te verdienen. Aan de andere kant: hoe houdbaar is je inkomen als je afhankelijk bent van één online platform dat zo nu en dan de features aanpast?

Nog geen reacties

  1. Tja, ik mag hopen dat de meeste instagrammers/youtube sterren hebben begrepen dat hun inkomsten wel eens tijdelijk konden zijn….. Snel geld pakken en dat verstandig investeren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *