Officieel: Instagram posts van anderen zelf delen

Instagram
De feature hing al even in de lucht.

De nieuwe functie kwam eerder voorbij in testversies van Instagram. Nu heeft de foto- en videodienst de feature daadwerkelijk uitgerold. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om posts van anderen te delen via een Story.

Dit is vooral goed nieuws voor makers die veel content gestolen zien worden. Omdat er geen ‘retweet’ of ‘regram’ functie was, werd de foto of video gestolen en gepost op een eigen profiel door de gebruiker. Geregeld zonder credit naar de oorspronkelijke plaatser. Vaak moest er een app van derden aan te pas komen om credit eerlijk te laten verlopen, al stond er dan geen directe link bij.

Het is echter ook minder serieus. Een post van je vriend of vriendin waar je bijvoorbeeld zelf op staat kun je nu delen met een Story op je eigen profiel. Let wel: het delen van content van anderen op je eigen profiel kan alleen als de gebruiker een openbaar profiel heeft. Heb je wel een openbaar profiel, maar wil je niet dat anderen je foto’s of video’s delen dan kun je dit aangeven in de instellingen van de app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *