Officieel: LG V40 ThinQ met 5 camera’s

LG V40
Eindelijk heeft LG deze bijzondere nieuwe smartphone gepresenteerd.

De smartphones van LG zijn niet altijd even denderend. Dat is dit keer wel anders, want de Zuid-Koreanen komen met de spraakmakende V40 ThinQ. Dit toestel was al een aantal keren gelekt en telkens kwamen die vijf camera’s terug. Teveel van het goede? Bij LG vinden ze van niet.

De LG V40 ThinQ heeft een 6.4-inch OLED scherm en moet gaan concurreren met toestellen als de Samsung Galaxy Note 9 en de Apple iPhone XS Max. Aandachtstrekker is dus die camera. Er zitten er drie op de achterkant en twee op de voorkant. Het gaat hier om een f/1.5 12-megapixel camera, een f/1.9 16MP met groothoeklens en een 12 megapixel portretcamera met twee optische zoom. Op de voorkant een dubbele 8-megapixel camera met een vijf megapixel groothoeklens. Opvallend genoeg heeft LG in het persbericht geen enkele foto van de voorzijde opgenomen.

LG

De technische specificaties zijn verder prima in orde. De LG V40 ThinQ heeft een Snapdragon 845 processor onder de kap, komt met 6GB RAM geheugen en 64GB opslag. Dat laatste is uit te breiden middels een microSD-kaartje. Er is een 3.5mm-ingang (jawel!) aanwezig en de smartphone heeft een IP68 certificatie, wat betekent dat water en stof geen probleem moeten zijn.

LG

Daarnaast is er een batterij met een capaciteit van 3.300 mAh aanwezig. De LG V40 ThinQ kan met Qi technologie draadloos worden opgeladen en de Koreanen leveren de smartphone met Android Oreo.

Op dit moment is een Nederlandse prijs nog niet bekend. De release is op 18 oktober in de Verenigde Staten in de kleuren zwart of blauw. In de VS kost de LG V40 ThinQ 900 dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *