Officieel: Microsoft kondigt Forza Horizon 4 aan

Auteur: , 25 Reacties
Forza

Een nieuwe Horizon-game staat aan de horizon.

De persconferentie op de E3 van Microsoft zit achter de rug. Voor autoliefhebbers die games spelen is er goed nieuws, want het techbedrijf heeft een gloednieuwe Forza Horizon aangekondigd. We zijn alweer aangekomen bij deel 4 en het spel zal enorm uitgebreid zijn.

De game speelt zich af in Groot-Brittannië. Spelers kunnen racen in auto’s, maar ook trucks, rallywagens, buggies en motoren. Nieuw is de komst van een dynamisch weersysteem. Het maakt de game een stuk levendiger. Alle weertypes komen aan bod, zo kun je de ene keer genieten van de zon in een cabrio en het andere moment glibberen over sneeuw met een buggy in een storm.

Bij Forza Horizon draait het om multiplayer en ook dat is grootschalig aangepakt in dit nieuwe deel. Microsoft heeft bijvoorbeeld laten weten dat er speciale events in de game worden gehouden, waarbij gamers over de hele wereld het tegen elkaar kunnen opnemen.

Forza Horizon 4 verschijnt op 2 oktober op de Xbox One en PC. De eerste beelden check je in de aankondigingstrailer hieronder.25 reacties

Net toen ik dacht; die Xbox one staat ook maar te verstoffen, hup op marktplaats ermee, komt er goed nieuws! Heerlijke game!
@ghost: hier is m’n One vooral de netflix machine geworden :D!
@technopatat: chromecast van 35 euro werkt veel fijner voor netflix.
@c63s: die hapert veel meer bij mij, en klapt soms er uit. De Xbox is veel stabieler, geen gezeur.
@c63s: wat tazmania zegt! Ik heb ook eentje en die pauzeert voor geen meter, terugspoelen gaat ook al maar lastig en die werkt om de een of andere reden niet goed samen met m’n soundbar. Het geluid komt er altijd verdraaid uit.
Via de One (met een remote controlerke bij gekocht) heb ik een mooie surround sound en kan ik makkelijker en stabieler kijken :)!

Maar ieder netwerk is weer anders, als jij goed zit met een chromecast is het je gegund!
@ghost: the crew 2 is ook zeker de moeite waard om op te zoeken. Komt aan het eind van de maand uit dacht ik.
@ghost: check the Crew 2 ook zeker!
Om deze race game baal ik dat ik een ps4 heb.
@mikje90: there is still time
@mikje90: toen horizon 3 uitkwam heb ik voor €150,- op marktplaats een xbox one gekocht, doet het nog steeds, en netflix kijken gaat ook perfect via de xbox.
@dirkiii: heb ik ook gedaan. En speel er helemaal niks anders op dan de Forza games.
@mercedesbenze350cdi: ik deed altijd alles op pc totdat die oud werd en upgraden even duur was als een Xbox kopen. Dus dat laatste gedaan met Horizon 3 erbij en wat een geniaal spel was dat. Toen toch mijn pc geüpgraded en mijn zus kocht een PS4 dus ik kan in weze elk spel spelen nu (GT Sport is ook een geweldig spel).
@mikje90: balen is een groot woord, ik heb ooit in PlayStation geïnvesteerd en ik ben er blij mee, maar dit is toch wel een erg smakelijk spel idd. Ik heb volgens mij nog ergens Gran Turismo 4 of 5 liggen (ik weet het al niet eens meer) en die heb ik maar kort gespeeld. Vond er echt niets aan, besturing vond ik kut, even je remmen aantikken en je lag naast de baan, en het geluid was ook niet heel best. Stomste 70,- die ik ooit heb uitgegeven. Een spel als Need For Speed Shift (1 en 2) heb ik helemaal grijs gespeeld. Zelfs in een Zonda R het officiele ringrecord gebroken, net zo lang proberen tot het lukte 😊
@gulli: Bij eerste keer opstarten had je gekozen voor professionele rijder. Tja, dan staat alle hulpmiddelen uit en komt het op rijervaring aan…

Sim racers zijn overigens sowieso saai in verhouding met arcade racers als het om gameplay gaat.
@bassx: forza is geen arcade racer
@plopkoekje: Forza geen arcade… Lol
@bassx: ik wacht denk ik nog even tot de PS5 uitkomt en er een mooie VR game te krijgen is
@gulli: Heb PS4 Pro met VR en GT Sport is echt wel een aparte beleving. Jammer dat je niet alles VR kan spelen.
@bassx: ja de beelden zien er veelbelovend uit idd. Ik heb een normale PS4 en dan is VR het net niet. Daarom sla ik ff over tot de 5 er is en een nieuwe generatie VR brillen te krijgen is. Ik heb nog niet het idee dat de studio’s en het publiek al om zijn
@gulli: de games van Slightly Mad Studios zijn toch doorgaans echt moeilijker met controller te spelen dan die van Polyfony Digital. Dat heb ik laatst weer ervaren toen ik Project Cars 2 besteld had.
@mikje90: Vanwege Forza Horizon en Forza motorsport de kids afgelopen kerst een Xbox cadeau gedaan.
De playstation blijft zo van mij, en ik houd de mogelijkheid om zo nu en dan te racen.
Na het zien van de trailer weet ik ook wat het kerstcadeau wordt voor zoonlief ;)
Ik zag op één van de screenshots dat de fake taxi er ook in verwerkt is. Nice.
@rikus: De POV is in Forza wel altijd van top kwaliteit!
Voor mij de enige reden dat ik naast mijn PS4 een xDoos ga aanschaffen in oktober!
Hopen dat FH4 beter draait op de PC dan FH3. FH3 crasht vaak bij mij

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).