Officieel: Microsoft kondigt Forza Horizon 4 aan

Forza
Een nieuwe Horizon-game staat aan de horizon.

De persconferentie op de E3 van Microsoft zit achter de rug. Voor autoliefhebbers die games spelen is er goed nieuws, want het techbedrijf heeft een gloednieuwe Forza Horizon aangekondigd. We zijn alweer aangekomen bij deel 4 en het spel zal enorm uitgebreid zijn.

De game speelt zich af in Groot-Brittannië. Spelers kunnen racen in auto’s, maar ook trucks, rallywagens, buggies en motoren. Nieuw is de komst van een dynamisch weersysteem. Het maakt de game een stuk levendiger. Alle weertypes komen aan bod, zo kun je de ene keer genieten van de zon in een cabrio en het andere moment glibberen over sneeuw met een buggy in een storm.

Bij Forza Horizon draait het om multiplayer en ook dat is grootschalig aangepakt in dit nieuwe deel. Microsoft heeft bijvoorbeeld laten weten dat er speciale events in de game worden gehouden, waarbij gamers over de hele wereld het tegen elkaar kunnen opnemen.

Forza Horizon 4 verschijnt op 2 oktober op de Xbox One en PC. De eerste beelden check je in de aankondigingstrailer hieronder.

[gv data=”VmQNo8xtcAg”][/gv]

25 reacties

    • @mercedesbenze350cdi: ik deed altijd alles op pc totdat die oud werd en upgraden even duur was als een Xbox kopen. Dus dat laatste gedaan met Horizon 3 erbij en wat een geniaal spel was dat. Toen toch mijn pc geüpgraded en mijn zus kocht een PS4 dus ik kan in weze elk spel spelen nu (GT Sport is ook een geweldig spel).

  • @mikje90: balen is een groot woord, ik heb ooit in PlayStation geïnvesteerd en ik ben er blij mee, maar dit is toch wel een erg smakelijk spel idd. Ik heb volgens mij nog ergens Gran Turismo 4 of 5 liggen (ik weet het al niet eens meer) en die heb ik maar kort gespeeld. Vond er echt niets aan, besturing vond ik kut, even je remmen aantikken en je lag naast de baan, en het geluid was ook niet heel best. Stomste 70,- die ik ooit heb uitgegeven. Een spel als Need For Speed Shift (1 en 2) heb ik helemaal grijs gespeeld. Zelfs in een Zonda R het officiele ringrecord gebroken, net zo lang proberen tot het lukte ?

   • @gulli: Bij eerste keer opstarten had je gekozen voor professionele rijder. Tja, dan staat alle hulpmiddelen uit en komt het op rijervaring aan…

    Sim racers zijn overigens sowieso saai in verhouding met arcade racers als het om gameplay gaat.

   • @gulli: de games van Slightly Mad Studios zijn toch doorgaans echt moeilijker met controller te spelen dan die van Polyfony Digital. Dat heb ik laatst weer ervaren toen ik Project Cars 2 besteld had.

  • @mikje90: Vanwege Forza Horizon en Forza motorsport de kids afgelopen kerst een Xbox cadeau gedaan.
   De playstation blijft zo van mij, en ik houd de mogelijkheid om zo nu en dan te racen.
   Na het zien van de trailer weet ik ook wat het kerstcadeau wordt voor zoonlief 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *