Officieel: Oculus Rift begin 2016 te koop voor iedereen

Oculus Rift begin 2016 in de verkoop
We hebben er even op moeten wachten, maar begin volgend jaar is het dan eindelijk zover: de Oculus Rift gaat in de verkoop.

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat we voor het eerst kennismaakte met Oculus, dat via Kickstarter de financiering binnen haalde voor de ontwikkeling van een eerste testversie. Vervolgens werd het bedrijf overgenomen door Facebook, maar bleef het lang stil. Althans, stil als we het hebben over de officiële release van het product, want er werden al tientallen toepassingen voor de Virtual Reality-bril gelanceerd.

Die stilte is nu dus voorbij, want Oculus heeft aangekondigd dat we de bril later dit jaar kunnen bestellen, terwijl de levering in het eerste kwartaal van 2016 moet beginnen. In welke vorm de Oculus Rift geleverd wordt is moeilijk op te maken uit het persbericht, want het bedrijf omschrijft zijn product als ‘the dream of consumer VR with compelling content, a full ecosystem, and a fully-integrated hardware/software tech stack designed specifically for virtual reality.’

Of dat betekent dat je geen externe hardware meer nodig hebt om de Oculus Rift aan te sturen? Het zou zomaar kunnen, maar voor meer nieuws zullen we nog even moeten afwachten tot de E3. Daar gaat Oculus ons namelijk meer laten zien van de Rift.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *