Officieel: OnePlus kondigt eigen smartwatch aan

OnePlus kondigt officieel een nieuw product aan, namelijk een smartwatch van de Chinese fabrikant.

OnePlus CEO Pete Lau kondigt op Twitter officieel een gloednieuwe product aan, namelijk een eigen smartwatch. Er gaan al behoorlijk lang geruchten rond dat de Chinese smartphone-fabrikant met een slim horloge zou komen. Sterker nog, medeoprichter Carl Pei liet ooit concepten zien van een geannuleerde smartwatch. Nu staat het product daadwerkelijk op de planning en hij komt sneller dan je denkt.

OnePlus smartwatch

OnePlus’ Pete Lau bevestigt dan eindelijk waar fans naar eigen zeggen al langer om vragen. Het bedrijf werkt inderdaad aan een eigen smartwatch die ergens begin volgend jaar moet uitkomen.

https://twitter.com/PeteLau/status/1341392977973960707

OnePlus is de laatste tijd niet vies van non-smartphone producten op de markt brengen. Zo kwamen recentelijk de OnePlus Buds op de markt en heeft het miljardenbedrijf een eigen TV. Daar komt binnenkort dus ook een slim horloge bij.

Tenminste, daar gaan we maar even vanuit. Lekker hebben het inderdaad over een smartwatch en het is praktisch ondenkbaar dat een techbedrijf zoiets ‘ouderwets’ als een normaal horloge uit zou brengen. Lau zegt overigens zelf niet letterlijk dat het om een slim horloge gaat, maar laten we er maar vanuit gaan dat de aankomende smartwatch kan koppelen met een OnePlus smartphone.

Het is nog niet bekend wat voor product het precies gaat worden. Apple zet bijvoorbeeld hard in op gezondheidssystemen terwijl andere merken het meer als een extensie van de smartphone zien. Ook weten we niet of het horloge dan te koppelen is met smartphones van derden. De Buds waren dat overigens wel.

Hoe dan ook, begin 2021 komt de OnePlus smartwatch uit en we zullen dan ook snel meer over de wearable leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *