Officieel: OnePlus lost belofte over vlaggenschip niet in

Auteur: , 6 Reacties

Het ooit zo fris en fruitige nieuwe bedrijf blijkt ook niet meer op haar woord te vertrouwen.

We zijn nog enkele weken verwijderd van de officiële bekendmaking van de OnePlus 5. Er wordt inmiddels al flink gelukt over het te verschijnen toestel, maar er is ook genoeg te schrijven over de huidige smartphones van het bedrijf.

Zo stopt het na een half jaar al met de verkoop van de OnePlus 3T en is het nog maar de vraag of dit toestel echt Android O nog te zien krijgt. Deze argwaan hing al een tijdje in de lucht, aangezien het bedrijf eerder beloofde aan OnePlus 2 gebruikers dat het betreffende toestel Android Nougat zou krijgen.

In de laatste officiële update zat er echter geen upgrademogelijkheid naar Android Nougat tussen en bleef het verdacht stil bij de communicatieafdeling van het bedrijf. Na veel wikken en wegen besloot een supportmedewerker van OnePlus het tegenvallende nieuws toch maar te melden: het bedrijf stopt met updates voor ‘gedateerde toestellen’.

Hoewel het bericht er ogenschijnlijk heel erg om de brei wordt heen gedraaid, blijft het bizar te noemen dat een vlaggenschip van plusminus 2 jaar oud nu al geen updatemogelijkheden meer zal krijgen. We zijn benieuwd of het consumenten er van weerhoudt de OnePlus 5 te kopen.6 reacties

Wat een onzin artikel. OnePlus heeft al bevestigd dat de OP3 en OP3T updates naar Android O krijgen.
Misschien vreemde vraag: maar waarom die run op updates? Als alles goed draait zijn updates toch niet zo belangrijk?
@dotternetta: hoi dotternetta, helemaal geen rare vraag!

Grote Android updates zoals van Marshmallow 6.0 naar Nougat 7.0 bevatten vaak veel visuele veranderingen/verbeteringen en brengen extra features met zich mee. Hoewel het merendeel waarschijnlijk niet snel zou gebruikmaken van een splitscreenmodus, zijn er ook genoeg mensen die dit wel willen.

Als een bedrijf als OnePlus meldt dat haar toestel (de OnePlus 2 in dit geval) voorzien wordt van deze update in de nabije toekomst, kan dit voor consumenten die deze extra features/visuele veranderingen tof vinden de doorslag geven. Door deze belofte niet in te lossen, wordt OnePlus in één klap een stuk minder betrouwbaar bij een dergelijke uitspraak.

Voor meer informatie verwijs ik je naar dit draadje: http://www.apparata.nl/nieuws/ios-10-adoptiecijfers-doen-android-nougat-verbleken-21548#comment-36014
@jastinissen: snap het wel, maar 2 jaar met een mobiel..is lang. Als Oneplus de kosten op deze manier kan drukken heb ik daar wel vrede mee en koop ik gewoon de 5 (kom van de 2 en die draait prima)
Oneplus ligt je ook geen strobreed in de weg om met root te spelen. Genoeg opties dus om O te krijgen op je OnePlus
Andere grote bedrijven doen dat ook.
Die beloven ook zoveel. Gelukkig gaat google hieraan wat doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).