Officieel: OnePlus Nord krijgt speciale selfie camera

Foto @OnePlus

OnePlus onthult dat ze de OnePlus Nord een bijzondere ultra-wide selfie camera meegeven.

Na de eerste teaser hebben fans van OnePlus vooral veel vragen over de aankomende, goedkopere OnePlus Nord. Okay, we hebben al een hoop lekken voorbij zien komen. Zo ook deze lek met alle specs voor de OnePlus Nord. Maar tot nu toe weten we dankzij een post op Instagram één ding echt zeker. De OnePlus Nord selfie camera is een absoluut monster.

OnePlus Nord krijgt brute selfie camera

In een post op Instagram laat OnePlus wat officiële informatie los over de OnePlus Nord. Het goedkopere toestel van de Chinese fabrikant is wat betreft concept misschien een beetje overbodig, maar dat neemt niet weg dat er misschien ook wat toffe aspecten aan het toestel zijn. Zo ook de camera aan de voorkant van het aankomende toestel. Deze maakt een selfiestick straks overbodig.

Volgens OnePlus gaan er jaarlijks 3000 mensen dood door een selfiestick. Nu weten we niet welk aandeel van die groep feitelijk een oplawaai met een selfiestick kreeg en overleed. De video suggereert in elk geval dat mensen weleens van een cliff of berg vallen tijdens het maken van een selfie met de frontcamera.

Daarom geeft het Chinese bedrijf de OnePlus Nord een ultra-wide 105-graden camera mee. Met andere woorden pik je een gigantisch field of view op met de camera, waardoor een telescopische arm straks overbodig is.

https://www.instagram.com/p/CClAHgdHiBN/

OnePlus Nord zou volgens de gelinkte lekken de volgende setup krijgen. Aan de voorkant krijgt het toestel naar verluidt een dual 32MP + 8MP selfie camera. Vermoedelijk hebben we het dus over een 32MP hoofdcamera en 8MP ultra-wide. Het tegenovergestelde zou natuurlijk ook waar kunnen zijn. Aan de achterkant krijgt de OnePlus Nord naar verluidt een quad 48MP + 8MP + 5MP + 2MP camera. Of hier ook een speciale lens tussen zit (bijvoorbeeld macro) is nog niet bekend.

Tijdens het aankomende augmented reality event zullen we officieel alles te weten komen over de OnePlus Nord en diens setup wat betreft hardware en camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *