Officieel: OnePlus TV krijgt saaie naam en logo

Zonde
De benaming en het logo zullen geen revolutie in de tech-industrie ontketenen.

Tot dusver was het grotendeels speculatie en noemde we het aankomende TV-project van OnePlus simpelweg ‘OnePlus TV’. Een blogpost van de Chinese prijsvechter bevestigt daarbij dat het niet veel spannender dan dat gaat worden; de OnePlus TV gaat gewoon OnePlus TV heten.

Tja, het was heel waarschijnlijk dat de smart TV zo ging heten, maar met een naam als ‘OnePlus’ zou je hopen op iets originelers. Ook het logo zal geen revolutie in de tech-industrie ontketenen, al gaat er verrassend veel tijd en moeite in het ontwerpen van een plaatje en het bedenken van de naam zitten.

Zo legt community-leider Dsmonteiro uit dat de community (die vaak betrokken wordt bij dergelijke processen) geweldige ideeën had, maar dat het merk uiteindelijk gesetteld is voor wat het beste bij hun motto ‘Never Settle’ past.

“Het idee komt van onze ‘Never Settle’-overtuiging en het ‘moeiteloos’-design filosofie. Eerlijk waar, het is harder dan je denkt om een naam voor je product te kiezen en we zagen zon veel creatieve ideeën voorbij komen dat het een moeilijke beslissing was. Uiteindelijk kozen we dicht bij onze kernwaarden te blijven.”

De OnePlus-medewerker gaat vervolgens diep in op het daadwerkelijke design van het logo; hoe de ruimte tussen de + en T precies twee keer zo groot is als de ruimte tussen de T en V. “We zijn geïnspireerd door klassieke geometrische progressie die gezien kan worden in vele klassieke kunstvormen zoals oude Hindoestaanse symbolen, de mandala en de beroemde Griekse tempel Heraion of Argos.”

Mja, niet heel spannend allemaal dus. Het is duidelijk dat OnePlus zeer goed nadenkt over hun naam en logo (OnePlus staat voor ‘het nu’ (One) en ‘eindeloze mogelijkheden in de toekomst’ (Plus)) maar de conclusie is een beetje zoutloos.

Ondertussen werkt het (van origine) smartphone-bedrijf aan een eigen afstandsbediening en lekt er langzaam meer uit over het paneel van de TV zelf. Daarover zeer binnenkort meer, want dan komt het merk hopelijk met spannende, creatieve informatie over hun aankomende televisie. Als jullie maar geen pop-up camera in de TV verwerken vind ik het allemaal goed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *