Officieel: OPPO Reno (5G) met 10x optische zoom!

Officieel: OPPO Reno (5G) met 10x optische zoom!
Wat een vlaggenschip.

Aan de andere kant van de wereld heeft OPPO in thuisland China de nieuwe Reno-reeks uit de doeken gedaan. Later deze maand zal de Chinese techgigant in Zwitserland een evenement organiseren en de Reno-reeks in Europa introduceren, maar voor nu kunnen we al kennis maken en zien wat de Reno-serie te bieden heeft.

Reno 10x Zoom Edition
In Shanghai toonde OPPO de Reno Standard Edition, de bijzondere Reno 10x Zoom Edition en de Reno 5G. De 10x Zoom Edition is het nieuwste vlaggenschip van het Chinese merk. Deze Reno komt met een 6.6-inch FHD+ AMOLED scherm en de Snapdragon 855 processor. De nieuwste chip van Qualcomm kennen we al van de Xiaomi Mi9. De OPPO heeft een scherm-body ratio van 93,1 procent. Verder beschikt de smartphone over VOOC 3.0 snelladen en presteert volgens de Chinezen 23,8 procent sneller in vergelijking met de voorgaande versie. De Reno 10x Zoom Edition komt met een 4.065mAh batterij, een vingerafdrukscanner in het scherm, maar het visitekaartje is de camera.

Zoals de naam al doet vermoeden kun je tot 10x optisch zoomen met de OPPO zonder kwaliteitsverlies. Dat is 5x meer dan de recent gelanceerde Huawei P30 Pro die al zo indrukwekkend presteert. Er zitten drie camera’s aan de achterkant. De 13-megapixel zoomlens, een 8-megapixel groothoeklens en een primaire 48-megapixel camera. Video’s maken moet ook geen probleem zijn, want de Reno 10x Zoom Edition beschikt over optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant huist een 16-megapixel selfiecamera. Deze komt tevoorschijn met een mechanisch schuifje. Geen notch voor de Reno dus.

Reno Standard Edition
De Reno Standard Edition is de goedkopere van de twee. Op een paar vlakken is de Standard Edition gelijk aan het vlaggenschip, echter komt de Standard Edition niet met optische beeldstabilisatie en is de groothoeklens tevens afwezig, vervangen door een simpelere 5-megapixel camera. Waar de 10x Zoom Edition kan filmen in 4k 60 fps, is de Standard Edition tot maximaal 4k op 30 fps in staat. Andere zaken die anders zijn is een minder krachtige processor (Snapdragon 710), een kleinere batterij (3.765mAh), een kleiner scherm (6.4-inch FHD+ AMOLED) en geen mogelijkheid tot het uitbreiden van het geheugen met microSD. Voordeel is wel dat de Standard Edition minder weegt in vergelijking met de 10x Zoom Edition (185 gram in plaats van 210 gram).

Officieel: OPPO Reno (5G) met 10x optische zoom!

Reno 5G
De Reno 5G is technisch gebaseerd op de 10x Zoom Edition, maar gaat nog een stapje verder met de mogelijkheid om op een 5G verbinding te draaien. Dit gaat door middel van het Snapdragon X50 modem van Qualcomm. Een prijs is nog niet bekend van dit model.

Prijzen
In China kost de Reno Standard Edition 2.999 yuan (omgerekend circa 400 euro) met 6 GB RAM en 128 GB opslag. De duurdere 8 GB RAM en 256 GB opslag Reno Standard Edition kost 3.599 yuan (omgerekend circa 475 euro). De Reno 10x Zoom Edition gaat 3,999 yuan (530 euro) en 4,799 yuan (630 euro) kosten.

Op 24 april organiseert OPPO een Europees lanceringsevent. Dan worden ook de Europese prijzen en beschikbaarheid bekendgemaakt van de drie nieuwe smartphones.

Meer OPPO? Check hier meer nieuws over het merk.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *