Officieel: Parrot Disco heeft een prijs gekregen [video]

Parret Disco
Drones zijn meestal quadrocopters. De Parrot Disco is anders en krijgt de vorm van een vliegtuig. Het bedrijf achter de drone heeft nu bekend gemaakt wat ‘ie moet gaan kosten.

Het bestuurbare apparaat kan tot 45 minuten in de lucht en heeft een topsnelheid van 80 km/u. Drones vergen meestal wat kunde om te besturen, maar de Parrot Disco maakt het je makkelijk. Het vliegtuigje kan zelf opstijgen en landen. Het apparaat besturen doe je met de Parrot Skycontroller 2, maar je eigen RC-controller aansluiten behoort ook tot de mogelijkheid. De besturing is op deze manier wel volledig handmatig en je dient te beschikken over een transmitter.

Met de meegeleverde Parrot Cockpitglasses kun je vanuit first person zien wat de drone ziet. De helm staat in verbinding met de HD-camera (14 megapixel) van het vliegtuig. De drone heeft een intern geheugen van 32GB. Hierdoor is het mogelijk om beelden te schieten, net zoals dit mogelijk is bij bijvoorbeeld een DJI Phantom.

Het vlietuigje heeft een grootte van 58cm x 115cm en weegt 750 gram. Verder is het apparaat bestand tegen windsnelheden tot 40 km/u. Heb je geen zin om de Cockpitglasses te dragen dan kun je de Disco verbinden met de app FreeFlight Pro. Deze is beschikbaar op zowel iOS als Android. Via de app kun je meekijken met de drone en eventuele instellingen aanpassen. Ook het opslaan van video’s kan worden geregeld via de app.

De Parrot Disco is vanaf september te koop met een adviesprijs van 1299 euro.

[gv data=”m1Fpq4inefg”][/gv]

[lg_folder folder=”Parrot/Disco/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *