Officieel: Sony PlayStation trekt stekker uit dit apparaat

Officieel: Sony PlayStation trekt stekker uit dit apparaat
Het is over en uit.

Eind 2004 introduceerde Sony de PlayStation Portable (PSP). Een console die voor het eerst de PlayStation-ervaring op mobiel niveau bracht. Je kon onderweg games als Gran Turismo en God of War spelen, wat voorheen onmogelijk was. De PSP was een weergaloos succes, maar kon na enkele jaren niet meer meekomen qua techniek.

Gezien het succes leek het voor Sony een logische keuze om een opvolger te ontwikkelen. De PlayStation Vita was een feit en was een sterk verbeterde versie op de PSP. De graphics waren fantastisch en er kwamen meer mogelijkheden. De Vita kwam eind 2011 op de markt. Nu, anno 2019, valt het doek voor de Vita en ook voor de handzame console’s van Sony. Het apparaat krijgt geen opvolger.

De Vita wist het succes van de PSP niet te evenaren. De productie van de laatste twee modellen is officieel gestopt. Onder meer de opkomst van de smartphone zat een succes van de Vita in de weg. Waar de PSP alleen concurrentie had van een merk als Nintendo, kreeg de Vita het aan de stok met de wereld van smartphones. Vandaag de dag zijn smartphones zo krachtig dat de Vita geen bestaansrecht meer heeft. Men leeft niet van PlayStation Exclusives alleen zullen we maar zeggen. Het is jammer voor Sony, maar het merk heeft met de PlayStation 4 nog een zeer succesvol apparaat in het gamma. Ondertussen werken de Japanners op de achtergrond aan de nieuwe PlayStation 5.

Eén reactie

  1. Het is jammer dat aan dit tijdperk een einde komt. Ik heb nooit de knoop door durven hakken voor een PSP, want ik vind gaming toch vaak een afleiding van wat ik werkelijk moet doen, maar ik heb er wel sympathie voor. Geweldig die tijd, dat je nog een draaiend schijfje in die PSP moest steken om een game te kunnnen spelen.. Dat was nog eens hoogstandje hardware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *