Officieel: Tamagotchi is terug op de markt

Officieel: Tamagotchi is terug op de markt
De oorspronkelijk maker van het apparaatje blaast het product nieuw leven in.

Nostalgie. Steeds meer bedrijven maken slim gebruik van het aparte gevoel dat je krijgt wanneer je een product of dienst van vroeger weer eens uitprobeert. De Tamagotchi werd in de jaren negentig op de markt gebracht door Bandai. Het Japanse bedrijf heeft besloten het virtuele huisdier weer te gaan verkopen. Zouden ze geïnspireerd zijn geraakt door de Kamergotchi van Zondag met Lubach?

Het design van het apparaatje is ongewijzigd gebleven. Ook de bekende virtuele huisdieren roepen herinneringen op aan vroeger. Wel is het formaat gewijzigd. De technologie van vroeger kan tegenwoordig in een veel kleinere verpakking worden geleverd en daarom is het product wat gekrompen. Er zullen zes verschillende designs beschikbaar zijn.

Bandai verkoopt de Tamagotchi’s in diverse winkels in Japan voor 1.500 yen, omgerekend zo’n 13 euro. Via Amazon Japan kun je het apparaatje tegen een duurdere prijs ook online kopen. Bandai heeft niet voor niets de Tamagotchi terug op de markt gebracht. Dit jaar is het 10 jaar geleden dat de virtuele huisdieren de oversteek maakten naar Europa en Amerika.

[gv data=”YV_24hXdbOU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *