Officieel: Tesla Energy gaat je huis van stroom voorzien

Auteur: , 36 Reacties
Je Tesla opladen met de Powerwall

Tesla heeft eindelijk het doek van Tesla Energy getrokken. Elon Musk blijft onverminderd ambitieus, want hij wil huizen, bedrijven én fabrieken van stroom gaan voorzien.

Om dat te doen lanceert Tesla twee nieuwe producten: de Powerwall en het Powerpack. De eerste is bedoeld voor in huis en levert 7 kWh (3.000 dollar) of 10 kWh (3.500 dollar). De unit 90 centimeter bij 120 centimeter en kan binnen of buiten aan de muur bevestigd worden. Tesla hoopt er vooral op dat mensen de Powerwall gaat gebruiken om zonne-energie of windenergie op te slaan, zodat ze er bijvoorbeeld bij thuiskomt hun Tesla Model S mee kunnen opladen.

Dat is natuurlijk niet de enige toepassing, want de Powerwall kan stroom leveren aan elk denkbaar product, zodat je geen traditionele stroomleverancier meer nodig hebt. Dat kan zelfs op een slimme manier, omdat het systeem is verbonden met internet, zodat je zelf in kunt stellen wanneer je bijvoorbeeld even wat meer (of minder) stroom nodig hebt. Daarnaast kun je de Powerwall bijvoorbeeld ’s nachts laten opladen als je nachtstroom hebt, zodat je overdag gebruik kunt maken van je goedkopere stroom.

Het Powerpack is waar het echt interessant wordt, want hier kun je net zoveel stroom mee opslaan als je wilt. Hiermee richt Tesla zich dan ook vooral op bedrijven, fabrieken en overheden. Het Powerpack bestaat uit losse blokken die elk 100 kWh leveren, zodat je het systeem zelf uit kunt breiden van 500 kWh tot 10 MWh. Musk noemt het niet voor niets zou doel om op een extreme manier te veranderen hoe we energie gebruiken.

Dat liet hij meerdere keren merken tijdens de persconferentie, waarin hij verder liet weten dat een land als de Verenigde Staten aan 160 miljoen Powerpacks genoeg heeft om iedereen van stroom te voorzien. Om te bewijzen hoe goed het systeem nu al werkt liep de hele presentatie zelfs al op opgeslagen zonne-energie. Mocht je overtuigd zijn: de Powerwall is al te koop voor een selecte groep klanten en zal vanaf de zomer geleverd worden, de Powerpack zal later dit jaar te bestellen zijn.36 reacties

Kan iemand mij uitleggen wat ik mij moet voorstellen bij 7/10 kWh?
@TimoBac: Dat is ongeveer wat een gemiddeld Nederlands huishouden in één dag aan stroom gebruikt.
@timobac: geen zak, kijk naar mijn nickname, ik ben nooit thuis(3 nachten/2 dagen) en ik heb een stroom verbruik van 18 KW/h
@truckertje: per dag? Weet je zeker dat je huis niet gekraakt wordt als je weg bent?
@truckertje: het is dan ook niet de bedoeling dat je de hele tijd stroom van de accu moet gebruiken, het plan is eerder overdag gebruik je stroom van je zonnepanelen de stroom die je niet gebruikt maar de panelen wel hebben opgewekt laadt je accu op. En bij de dal uren wanneer je panelen niet rendabel genoeg zijn om het huishouden volledig van stroom te voorzien dan springt de accu bij in
@jovdv: joh….. @steiger nee gewoon per week, misschien is t handig als ik de volgende keer gewoon m’n zin af maak haha.
@truckertje: wietplantage?
@timobac: een gemiddeld huishouden gebruikt in NL ongeveer 3500-4000 kWh per jaar. Zelf heb ik een 4200wp zonne installatie (20 panelen). Op een zonnige dag van maart t/m september lever ik overdag 20kWh terug. Wil ik die niet terugleveren naar opslaan, dan ben ik dus een duizend of. 7 kwijt aan accu’s. Dat is voorlopig niet interessant maar in 2017 wordt de salderingswet herzien, dan kan het zomaar zijn dat ik geen 21ct meer krijg voor mijn teruggeleverde kWh, maar 7ct.
@porsche928: idem hier: 20 panelen, vorig jaar 4500 kwh; binnenkort auto aan de laadpaal die wel via mijn rekening loopt maar waarvoor ik 23ct/kwh ga krijgen; dus salderen hoeft niet meer; eigenlijk een powerpack op wielen :-)
@timobac: Voor 7 kWh: 7000 Watt gedurende 1 uur, of 70 Watt 100 uur lang.
Een Model S heeft een accupakket van 60 of 85 kWh, dus heel ver kom je niet met je opgeslagen stroom.
@timobac: daar kan je dus 14/20 apparaten van 500Wh op laten lopen. Dus het maximaal verbruik/vermogen wat ie kan leveren.
@TimoBac: Hier verbruiken we met 3 in de wintermaanden een 10-11kWh per dag. In de zomer is het wat minder dan zitten we rond de 8
@TimoBac: 7kWh = 7 uur lang 1kW aan stroom verbruiken. of 1 uur lang 7kW of elke andere rekensom die op 7kW maal uur uitkomt.
En wat is de milieubelasting van de productie van 160.000.000 giga huishoudelijke accu’s?
@autoblaag: Daar ontkom je niet aan. Maar waarom maak jij je dan ook niet druk om al die AA-batterijen die op grotere schaal worden verkocht/geproduceerd en snel weggegooid. Zelfde geldt voor telefoonaccu’s die het maar 2 jaar volhouden. Terwijl Tesla al aardig bewezen heeft dat hun accu’s wellicht wel 15 jaar mee gaan.
@stfu: Heb niet veel verstand van accu’s en dergelijke. Maar is die korte levensduur niet te wijten aan de grootte van die kleine dingen? Daarbij kunnen ze amper warmte kwijt en worden ze vaak erg willekeurig opgeladen (en dat is ook bij lithium-ion accu’s knijpend voor de levensduur).
eneco verkoopt deze dingen allang, oom van mij heeft er ook een hangen voor z’n tesla, kan hij met een pasje thuis ”tanken” maar ook anderen kunnen hier gebruik van maken zonder dat het hem geld kost. ideaal systeem
@henkhupelschoten: Dat is gewoon een laadpaal, Eneco heeft deze dingen zeker niet. In Duitsland worden al wel particulier batterijen verkocht.
@steiger: vrolijke vriend, heb dat ding toch met m’n eigen ogen gezien?
Wel een interessant idee.. Zeker indien verbonden met internet zou je uitval van delen van het net (tijdelijk) kunnen opvangen met overcapaciteit die de net beheerders wegsluizen naar powerpacks. Daarnaast zorgt alle opslag ervoor dat de productiecapaciteit voor stroom in totaal iets omlaag kan want je kunt pieken in het verbruik makkelijker opvangen (met powerpacks).

De olie staten worden hier misschien ook wel blij van… Geld om te investeren hebben ze en dan kunnen zij hun eigen consumptie van olie deels vervangen met zonne ergie
Awel, hier geloof ik nu veel meer in dan in hun auto’s. Ben er van overtuigd dat ze met hun batterij- en oplaad technologie (oplaadpunten,…) meer geld gaan verdienen dan met hun auto’s.
@w0ut: Je hebt gelijk. Alle andere merken gaan voor de gein Tesla achterna door elektrische auto’s bouwen. Zet het nou eens uit je hoofd dat brandstofmotoren zoveel beter zijn :’)
@stfu: Je leest ook alleen maar wat je wilt lezen. Zeg toch nergens dat electrische wagens geen toekomst hebben of Tesla’s slecht zijn. Wel dat Tesla veel meer geld gaat verdienen met hun eigenlijke batterij tech dan met effectief auto’s bouwen. Deze huisbatterij is 1 stap, charging stations (batterij swaps) en waarschijnlijk ook hun tech onder licentie toelaten bij andere merken de volgende.
Goed bezig die musk!
@mrrallycross: dit is gewoon “gestolen door de nsa” van Victron Energy uit Nederland.
Die heeft al tijden de EcoMulti.. doet precies hetzelfde en is al lang verkrijgbaar en echte kwaliteit.
In 3 jaar kun je zoiets toch nooit terug verdienen? Daarna worden de accu’s snel minder.
@dotternetta: gebaseerd op niks jouw opmerking? Of denk je ook al aan accu’s van telefoons? :’)
@stfu: nee hoor, google maar even.
Boeit me niks heb toch geen tesla
Top apparaat, zou er wel eentje willen hebben.

10 kWh kan je dus een uur lang 10 000 watt van trekken.
Daar kan je makkelijk een dag mee door als je geen kast van een huis hebt.

Jaarlijkse energiebehoefte van een gemiddeld huishouden is ~3000-3500 kwh per jaar.
Tegenwoordig is dat al minder door moderne verlichting en efficientere apparatuur.

365/3500 = 9,5 kwh per dag, neem je 2 van die units en zonnecellen hoef je nooit meer te betalen voor stroom voor de levensduur van de batterijen en zonnecellen.
Dikke bak hoor maar doe mij maar een 750Li M pakket. Die heeft tenminste nog een motor
wat een hoop gezeur over de levensduur, genoeg accu’s die het langer dan 20 jaar volhouden, misscien niet met continue gebruik.. maar dat is hier voglens mij ook niet de bedoeling.

voor de zekerheid hebben we toch altijd nog een vaste kabel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).