Officieel: WhatsApp statusupdate keert terug

WhatsApp
Doen ze toch nog iets goed..

Dat de meeste gebruikers over het algemeen niet zo te spreken waren over WhatsApp Stories was al vrij snel duidelijk. De Snapchat-kloon verving de oude vertrouwde statusupdate, terwijl niemand hierom had gevraagd. Eigenaar Facebook geeft echter gehoor aan de kritiek en belooft dat zowel Android- als iOS-gebruikers binnenkort weer over de oude statusupdate beschikken.

Met WhatsApp Stories kon je foto’s en video’s plaatsen op een speciale tab, die voor al je contacten zichtbaar is. Na 24 uur verwijdert de afbeelding of video zichzelf, vergelijkbaar met Snapchat Stories. Naast WhatsApp vond Facebook het ook broodnodig dat de Snapchat-copycat ook in Instagram en Messenger verwerkt moest worden.

De oude tekstuele statusupdate vind je binnenkort op jouw eigen profielpagina in WhatsApp, waar je deze dan ook kunt aanpassen. Deze status is te zien als je een nieuw gesprek begint, op de naam van de ontvanger drukt en bij een overzicht van deelnemers aan groepsgesprekken.

Hoewel de oude statusupdate terugkeert, blijft er echter ruimte voor WhatsApp Stories. Vanaf volgende week kunnen Android-gebruikers weer aan de slag met hun oude vertrouwde statusupdate, terwijl de iOS-versie iets later volgt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *