‘Officieel’: Xbox-spelers beter dan PlayStation- en PC-gamers

Auteur: , Geen reacties
F consoles

Gamers, opgelet, want jullie zijn noobs tenzij je een Xbox hebt.

Gamen is van nature een competitieve bezigheid en ook de machine waarop je je hobby praktiseert is gehuld in een stevige jas van ‘de mijne is beter’. LG heeft naar aanleiding van de release van Black Ops IIII een test uitgevoerd om ‘officieel’ antwoord te geven op de eeuwenoude vraag (okay, slechts een paar decennia oud): welke manier van gamen is het beste?

De conclusie, zo kun je al opmaken uit de titel, is dat Xbox One-spelers het beste presteren op hun respectievelijke console. 14.000 gamers moesten tijdens de test proberen zoveel mogelijk bolletjes te raken. Gebruikers van de Amerikaanse console raakten 78% van de balletjes, terwijl PlayStation 4-gebruikers in 74% van de gevallen een ‘headshot’ maakte. PC-gebruikers raakten slechts 70% van de tijd hun doelwit.

Nu, ik ben een voorvechter van het PC master race en ik heb dan ook mijn twijfels bij deze test. Ik haalde persoonlijk een reactiescore van 107 en behoor daarmee volgens LG tot de top 1% van ’s werelds gamers. Nu, ik ben echt een hele goede gamer en ik pwn zonder moeite n00bs met mijn 360 no-scopes, maar als ik ├ęcht zo goed was had ik dat wel geweten.

Het is dan ook niet helemaal duidelijk hoe LG bij de getrokken conclusie komt. Wellicht dat er een onevenredig aantal spelers gebruikt is; als 100 spelers hun accuratesse testten op de PC en PlayStation 4, terwijl de overige 13.800 dat deden op de Xbox One, dan krijg je natuurlijk hele gekke cijfers. Ook is niet helemaal duidelijk hoe console-gamers de test konden doen.

Kortom, neem de resultaten met een korreltje zout. Wat daarentegen niet met een korreltje zout te nemen valt, zijn de verkoopcijfers. De PlayStation doet het sinds de release aanzienlijk beter dan de Xbox One. Hoeveel gaming PC’s er wereldwijd verkocht zijn is daarbij niet bekend en nauwelijks vergelijkbaar met de andere twee.

Uiteindelijk boeit het allemaal niet. Ik vind PC-gamen geweldig, anderen willen de plug-and-play-functionaliteit van een console. De een vindt de Xbox-controller geweldig, de ander PlayStation’s exclusives. Er zijn allerlei redenen waarom de een beter dan de andere is, maar laat je niet kisten. PC MASTER RACE 4 LIFE.

Lees ook: Budget guide: Zo maak je je console/pc veilig schoonEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).