Officieel: Xiaomi Mi 11 komt zonder oplader

Officieel: Xiaomi Mi 11 komt zonder oplader

Xiaomi komt terug op een grap die ze eerder maakten en laten de oplader weg met de nieuwe Mi 11.

Waar velen al bang voor waren lijkt inderdaad een nieuwe trend te worden. Apple kondigde met de iPhone 12 aan dat de stekker met de oplader niet langer meer verstrekt zal worden. Het Amerikaanse techbedrijf heeft dit toegepast op alle producten van het merk. De angst van sommigen dat andere bedrijven gaan volgen zal werkelijkheid worden.

Waar Xiaomi nog lacherig reageerde door te zeggen dat de Mi 10 met een lader komt, verdwijnt de oplader met de nieuwe Mi 11. Dat heeft Xiaomi CEO Lei Jun bevestigd op het Chinese Weibo. Daarmee is Xiaomi het eerste techbedrijf dat naast Apple heeft bevestigd geen lader met een smartphone mee te leveren. Van Samsung gaan er geruchten de ronde dat het bedrijf hetzelfde doet met de Galaxy S21. Die informatie is tot op heden nog niet bevestigd.

De reden die Xiaomi opgeeft voor het weglaten van de oplader is vergelijkbaar met die van Apple. In zijn toelichting stelt Jun dat mensen al voldoende opladers thuis hebben liggen. Ook zou het weglaten van de lader een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Het is afwachten welke bedrijven gaan volgen in 2021, maar dat zullen er ongetwijfeld nog een aantal zijn.

Nog geen reacties

  1. Rare keuze en de uitleg stinkt. De meeste nieuwe telefoons bieden de mogelijkheid om supersnel te laden, alleen met een oude lader lukt dat dus niet.

    Voorbeeldje: Oneplus levert nu met z’n huidige telefoons de Warp Charger mee, met een laadvermogen van 30W (5V @ 6A). De oudere generaties moeten het echter nog doen met de Dash Charger, die maar met 19 W (5V @ 4A) laadt. En sommige merken zaten twee, drie jaar geleden nog maar op 8-12 W effectief.

  2. Ja, niemand behalve de fabrikanten en 3rd party lader resellers hebben er wat aan.
    Zoals vermeld, heb je niks aan je oude lader als je moderne toestellen snel wilt laden, daarbij hebben ook laders niet het eeuwige leven en is het wachten op de eerste incidenten waarbij telefoons in de fik vliegen door ondeugdelijke laders en dergelijke.

    Het enige doel is de cashgrab die er aan vast zit, verders helemaal niets !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *