Officieel: Zo gebruik je Apple Pay in Nederland

Auteur: , 4 Reacties
Handig

Apple Pay is eindelijk officieel in Nederland

Het lijkt erop dat Apple hun betaalfunctie eindelijk naar Nederland hebben gebracht. We weten al even dat het vooralsnog alleen via de ING mogelijk gaat zijn om contactloos te betalen met je smartphone. Eerder kon je door middel van een work-around bij Bunq al van de functie gebruikmaken.

ING past op zijn website de informatie over Apple Pay aan en legt precies uit hoe, waarmee en wat dan precies. In principe vervangt Apple met de functie je portemonnee door de NFC-chip van je iPhone te koppelen aan de Wallet-app, die weer gekoppeld is aan je bankrekening. Op deze manier kun je snel even een boodschap doen zonder je portemonnee mee te nemen, of als je je geldbuidel bent vergeten, dan hoef je niet af te wassen voor je eten.

Het Nederlandse ING is de eerste traditionele bank die Apple’s functie ondersteunt. Het instellen en gebruiken van de functie gaat als volgt:

  • Ga naar ‘Instellingen’ in je ING-app en klik op ‘Apple Pay’
  • Kies de rekening die je wilt gebruiken
  • Kies ‘Zet in Apple Wallet’

Eenmaal in de winkel moet je je toestel ontgrendelen met FaceID of TouchID terwijl je hem tegen de pinautomaat aanhoudt. In de winkel kun je nu betalen met iPhone SE, 6 of hoger of natuurlijk met je Apple Watch of iPad. Okay, contactloos betalen met een iPad ziet er misschien een beetje bezopen uit, maar hey, het kan.

Uiteindelijk kun je maximaal €2.500,- per dag per rekening uitgeven met de functie (online en fysiek maakt geen verschil). Dat wil zeggen dat je bijna 3 dagen nodig hebt om de goedkoopste, peperdure Mac Pro te kopen. Wil je het volledige pakket inclusief beeldscherm en peperduur stand, dan heb je bijna een hele werkweek nodig.

Foto @iphonedigital (CC BY-SA 2.0)4 reacties

Leuk, maar lang niet iedereen zit bij de ING.
Kortom, lekker blijven aanmodderen voor iets dat al jaren oud is en velen niet eens boeit met het moderne draadloos betalen.
@turbobrick: ik zou nu toch echt een psych gaan bezoeken als ik u was. Wat een complex en issues zeg !
@dgh74: omdat ik gewoon de waarheid vertel en omdat het jouw geliefde Apple aan gaat.
Als een Bok op de haverkist moet Dgh komen met een weerwoord omdat het over Apple gaat.
Ja je mag zeggen: “Eindelijk Apple”
Maar om nu te gaan lopen zeuren…

Vandaag gelijk alles met mijn Apple watch betaald.
Hopelijk volgen de andere banken snel.
Helaas kan ik mij creditcards nog niet toevoegen (Verschillende banken).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).