Officiële OV-chipkaart app gelanceerd voor Android en iOS

OV-chipkaart app voor iOS en Android
Het heeft een aantal jaar geduurd, maar Trans Link Systems heeft dan eindelijk een officiële OV-chipkaart app gelanceerd voor zowel Android als iOS. Vanaf nu hoef je dus geen gebruik meer te maken van apps die ontwikkeld zijn door andere partijen en is het hopelijk ook mogelijk om sneller te zien of reizen al verwerkt zijn.

Een groot probleem van apps die waren ontwikkeld door andere partijen was dat het soms wel dagen kon duren voordat reisgegevens verwerkt waren en zichtbaar werden in de app. Dat kwam niet omdat die apps slecht waren, maar omdat Trans Link Systems het blijkbaar niet voor elkaar krijgt om die gegevens in realtime te verwerken en beschikbaar te stellen aan gebruikers.

De app heeft, op dit moment, nog niet heel veel spannende functionaliteiten maar het lijkt allemaal wel soepel te werken. Met de OV-chipkaart app is het mogelijk om te zien welke reizen je gemaakt hebt, wat je saldo is en wanneer je geld op je kaart hebt gezet.

Ook is er een optie ingebouwd om snel oplaadpunten in de buurt te kunnen vinden, altijd handig als je kaart weer eens leeg is en je op reis wil. Onhandig is, in mijn ogen, wel de manier waarop in het transactieoverzicht staat hoeveel een reis heeft gekost.

In grote letters zie je hoeveel er elke keer is af- en bijschreven, maar de kosten van een reis zijn in lichtgrijs weergegeven. Niet heel duidelijk als je het mij vraagt. De app downloaden kan via iTunes of Google Play.

Nog geen reacties

  1. Het zou pas echt top zijn als je bijvoorbeeld m.b.v. de nfc-chip het saldo kunt uitlezen van een niet gepersonaliseerde OV-chipkaart. Weet je tenminste ook ’s avond na negen uur nog of je met de bus weer thuis kunt komen als er nergens meer zo’n oplaadpunt te vinden is.

  2. Het zou pas echt top zijn als je bijvoorbeeld m.b.v. de nfc-chip het saldo kunt uitlezen van een niet gepersonaliseerde OV-chipkaart. Weet je tenminste ook ’s avond na negen uur nog of je met de bus weer thuis kunt komen als er nergens meer zo’n oplaadpunt te vinden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *