Offline YouTube video’s bekijken wordt mogelijk [updated]

YouTube offline bekijken
Goed nieuws voor mensen die regelmatig last hebben van een slechte internetverbinding op hun telefoon/tablet. Binnenkort maakt YouTube het mogelijk om video’s te blijven bekijken nadat je internet is uitgevallen. Handig als je in de metro zit of door een tunnel rijdt.

Even voor de duidelijkheid: deze functionaliteit zal geïntroduceerd worden in de mobiele apps van YouTube. Helaas heeft YouTube nog niet heel veel details bekend gemaakt van dit plan, behalve dat deze functie in november beschikbaar komt.

Ook is onduidelijk hoelang je kan blijven kijken nadat je geen internet meer hebt, maar laten we hopen dat het in elk geval langer is dan enkele tientallen seconden. Het zou mooi zijn als je op zijn minst een video van enkele minuten af kan kijken.

UPDATE 9:45 – We hebben meer informatie ontvangen van YouTube met betrekking tot de manier waarop dit werkt. Gebruikers zullen de mogelijkheid hebben om via de functie ‘Toevoegen aan apparaat’ bepaalde video’s en afspeellijsten offline beschikbaar te maken.

Met deze functie kan een gebruiker zonder internetverbinding gedurende 48 uur gewoon de video’s bekijken die zijn toegevoegd aan zijn of haar apparaat. Als het apparaat meer dan 48 uur offline is, moet het apparaat eerst verbinding maken voordat er weer video’s kunnen worden bekeken. Zodra de verbinding is hersteld, wordt het venster vernieuwd en kan de kijker weer video’s bekijken.

Het is dus niet zo dat als je video altijd blijft doorspelen als je verbinding even wegvalt. Je moet de video eerst de video zelf ’toegevoegd’ hebben.

Nog geen reacties

  • @azenomei: nee. Waar jij het over hebt is een andere optie, als ik me niet vergis heb jij het over “Vooraf laden”. En dat heeft alleen betrekking op video’s van kanalen waarop je bent geabonneerd en je afspeellijst ‘later bekijken’.

   YouTube omschrijft die functie als:

   “Schakel ‘Vooraf laden’ in om video’s van tevoren op te halen als u wifi gebruikt en oplaadt, zodat u video’s later kunt bekijken op langzame netwerken.”

   Dat is dus iets anders dan de functie die vandaag is aangekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *