Oh nee, Samsung Galaxy Z Flip faalt bij stoftest [video]

Auteur: , 7 Reacties

Weer zijn de scharnieren een kwetsbaar punt.


De ellende rondom de lancering van de Samsung Galaxy Fold staat bij menig techliefhebber en zeker bij Samsung nog vers in het geheugen. De twee problemen, het ‘verscheurbare’scherm en het scharnier als stofvanger, zouden dan ook focuspunten moeten zijn voor Samsung bij het ontwerp van opvolger Samsung Galaxy Z Flip. Dat Samsung inderdaad haar best gedaan heeft zien we bijvoorbeeld bij de keuze van het scherm. Of je best doen goed genoeg is zal moeten blijken. We konden eerder namelijk melden dat het gebruik van ultradun glas juist tot een fragiel scherm leidt.

Dat men zou testen of stof nog steeds de kans heeft om het toestel binnen te dringen was natuurlijk te verwachten en nu is het zover. iFixit nam de handschoen op. De schokkende testresultaten zie je in dit filmpje.

De opzet van de test was helder: Stel de Samsung Galaxy Z Flip bloot aan een fikse hoeveelheid fel paars gekleurd, fijn stof. Beweeg de smartphone flink door het stof en haal hem daarna uit elkaar…

Na het zien van de resultaten kan Samsung inderdaad diep door het stof. Het binnenwerk van de smartphone deed namelijk terug verlangen naar ‘Purple Rain’ en wederom bleken de luidspreker-gaatjes, maar vooral de scharnieren de boosdoener. Ok, de problemen lijken veel minder evident dan bij de Motorola Razr en de dagen dat je jouw telefoon een paars stofbad geeft zullen zeldzaam zijn.

Toch is voorzichtigheid geboden, want na het fragiele scherm zien we ook hier een verhoogd risico op problemen en daar zit je na de forse investering die je voor de Samsung Galaxy Z Flip moet doen vast niet op te wachten.7 reacties

“Samsung warns you that the phone is not dust resistant”

Dus ja, als ze het zelf al aangegeven…
@ffw88, men geeft dat inderdaad aan, maar voor 1.500 euro verwachtte ik eerlijk gezegd wat minder impact. Zeker omdat het scharniermechaniek vorig jaar onder een vergrootglas (en dat is dan nog een understatement) lag.
@ffw88: ach … 1500 euries … niet stof dicht .. waterdicht … krassen met nagel … en we zijn nog niet eens een half jaar verder met dagelijks gebruik. De eerste flippo is reeds gesneuveld zoals je hier op apparata hebt kunnen lezen.

Zoals gewoonlijk brakke zooi voor early adopters om “ wij waren de eerste “ te kunnen claimen. Ow ja … en iets braks als “innovatief” bestempelen natuurlijk lol ..

Wanneer Apple dit voor 1500 euries zou flikken dan …. je weet het wel he
@dgh74: Ach, een Iphone 11 krast ook erg snel en er is niks innovatiefs aan mbt curved, flex, folding of wat dan ook.
Al 3 jaar hetzelfde design (identiek !) en Gorilla glass en aanverwante merken/patenten zijn er al jaren en toch krast die 1100-1500 euro Iphone 11 (max) bij gewoon gebruik.
Apple fora staat er vol mee.

Nu doe je stoer met niet stof en niet waterdicht en niet zo heel lang geleden waren Iphones dat ook niet.
Was destijds ook maar onzin want ‘je gaat er toch niet mee zwemmen !!’ en nu is het opeens jouw standaard.

Hetzelfde met wireless chargen. Vond jij zo’n onzin want er zat nog steeds een draadje aan het oplaad station, kolder, sloeg nergens op.
Sinds de Iphone X hoor ik je er niet meer over en nu het de standaard is is het opeens cool.
@turbobrick: lezen blijft moeilijk voor je.

Sinds de iphone x heb ik meerdere malen verteld ( en weer ) dat draadloos laden in huidige vorm NUTTELOOS is.

Een eiphone krast niet met vingernagels

Ik heb persoonlijk nog nooit iemand zien zwemmen met een telefoon … maar een 1500 euro kostende telefoon die noet tegen stof kan en niet spatwaterdicht is … das triest

En zoals gewoonlijk … iets brak op de markt brengen en dan roepen “innovatie” is gelul.

Whats next een telefoon van €1500 met een batterij die eenmalig een maand meegaat ? En dan roepen “ das innovatie”. ( zwart wit he … voor je dit weer letterlijk gaat nemen )

Een folding phone die langer dan een paar dagen heel blijft … niet krast met een nagel … stof en waterdicht is … dan begint de innovatie pas.

Ga maar weer snel je grot in
@dgh74: Een iphone krast wel bij normaal gebruik terwijl andere toestellen daar veel minder last van hebben, ergo de kwaliteit van de coating/glas/whatever is niet zo superieur.
Je vind niet waterscith zijn triest, maar ik hoorde je 3 jaar geleden daar niet over. Je roept dat nu omdat je iphone dat nu is. Miljoenen Iphone 6 t/m 8 zijn verre van IP68 rated dus ik weet niet waar je het over hebt.
Daarbij een Fold is een opklapbare 7inch tablet. Is de Ipad mini waterdicht ?? Kan je de ipad mini draadloos opladen ? Kan je je er fatsoenlijke foto’s mee maken ?

Er is niks braks aan. Heb nog geen enkele review gezien van een serieuze reviewer die hem defect heeft.
Tweakers gebruikt hem ook nog steeds en iedereen hield er rekening mee dat hij het zou begeven.
Je doet zoals gewoonlijk aan sensatie reacties en ondertussen zijn er 600.000 units verkocht (inmiddels alweer bijna een half jaar geleden ! En massale uitval of andere gebreken blijven uit.
@turbobrick: dude …. subject is een flippo …. een eiphone krast niet met je NAGEL en je weet blijkbaar niet wat IK 3 jaar geleden (!) heb gezegt …

Weet je uberhaupt het verschil tussen ip68 / ip 67 en geen rating ? Ip67 is prima in dagelijks gebruik … geen rating sucks voor 1500.

GOOGLE eens mr. blah blah

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).