Olympische medailles in Tokio krijgen een tech-randje

Smartphone
Japan gaat full-tech.

Nu de spelen in Rio voorbij zijn heeft Japan het stokje overgenomen. In 2020 zullen namelijk de zomerspelen in Tokio gaan plaatsvinden. Het feit dat de minister-president van Japan tijdens de eindceremonie als Mario verscheen was al opmerkelijk te noemen, maar de Aziaten gaan nog veel meer dingen laten zien die met hun cultuur (lees: tech) te maken hebben.

Zo wil de Japanse organisatie achter het evenement de gouden, zilveren en bronzen medailles op een bijzondere manier laten maken. Metalen van afgedankte smartphones en andere elektronische apparaten moeten volgens het plan worden gebruikt om de medailles te produceren. Een vorm van recycling zoals alleen Japan het zou bedenken.

De organisatie gaat de komende jaren kijken naar de mogelijkheden om het plan te realiseren. Volgens Nikkei genereert Japan ieder jaar zo’n 650.000 ton aan e-waste: elektronisch afval dat veelal wordt verwerkt. Het recyclen van e-waste wordt dan ook aangemoedigd en komt steeds vaker voor. Met dit initiatief vanuit de Olympische organisatie proberen de Japanners het recyclen van e-waste een boost te geven.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *