5 manieren om de Olympische Spelen online te volgen


De Olympische Winterspelen in Sotsji zijn begonnen. Omdat niemand meer tv kijkt geven we je vijf manieren/apps om de Spelen in Rusland online te volgen.

TeamNL | Android & iOS
TeamNL
De officiële app van het NOC*NSF heet TeamNL en toont naast de Nederlandse medaillespiegel ook alle info omtrent Nederlandse atleten en de staf. Er zit ook een fanwall in waar je spam kunt achterlaten voor je atleet naar keuze. Sporters die je op de voet wilt volgen kun je aan favorieten toevoegen. Ook zit er een uitgebreide nieuwsvoorziening in, van onder andere de NOS. En met de reminder functie in deze app hoef je geen wedstrijd van je favoriete sporter te missen.

Olympic Athletes’ Hub | Android & iOS
Olympic Athletes' Hub
Een beetje atleet houdt zijn of haar fanbase via social media op de hoogte van alle vorderingen. Maar wie heeft zin om talloze Twitterfeeds, Facebookpagina’s of Instagram-accounts apart in de gaten te houden? Precies. Niemand. De officiële app Olympic Athletes’ Hub gooit alle social media-activiteiten van de sporters op een hoop – je kunt per land selecteren wie je wilt volgen – en geeft zo een overzicht van wat er in Sotsji wordt uitgespookt tussen de bedrijven door. Handig.

Sochi 2014 Results | Android & iOS
Sochi 2014 Results
Achtergronden, schema’s, wedstrijden die je aan je agenda kunt hangen, toegangskaarten voor de kwartfinale Curling aanschaffen. Het kan allemaal met de officiële Olympische Winterspelen-app Sochi 2014 Results. De gratis app kan ook pushmeldingen over een atleet naar keuze naar je telefoon sturen.

Medal Alert | Android & iOS

Geen zin in uitgebreide achtergrondverhalen over het Jamaicaanse bobsleeteam, en boeien analyses over de begeleiders van de sporters je maar weinig? Medal Alert biedt uitkomst. De app doet precies wat het pretendeert: als een team naar keuze een medaille wint, krijg je daar een melding van op je telefoon.

NOS.nl/OS2014

Er zijn twee onderwerpen waarmee de NOS het online altijd bijzonder goed doet: Het Koningshuis en sport. Ook voor de Olympische Winterspelen hebben ze weer een fraaie site in elkaar gedraaid met uitgebreide wedstrijdschema’s, ontelbare filmpjes, een nieuwsfeed, livestreams, liveblogs en natuurlijk het onmisbare videoverslag ‘Curling: hoe werkt het?‘. Ook van alle andere sporten is een uitlegvideo beschikbaar. Onder de sectie ‘Nederlanders’ kun je de resultaten van onze landgenoten nauwgezet volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *