Olympische zwemmer onderuitgehaald op social media

Horton
Het internet is onvergefelijk.

Dankzij het internet blijven meningen niet beperkt tot de huiskamers waar onder andere de Olympische wedstrijden worden bekeken. De Australische zwemmer Mackenzie Horton ontketende grote woede onder kijkers van de zwemwedstrijd, gisteren in Rio. Horton won de gouden medaille, maar kon niet op lof rekenen op social media.

De zwemmer negeerde concurrent Sun Yang, die uitkomt voor China. Tegenover journalisten zei Horton dat hij geen heeft tijd heeft voor mensen die valsspelen. Yang werd in 2014 positief getest op het gebruik van doping.

De respectloze uitspraak van Horton bleef niet onopgemerkt. Via Twitter, Instagram en het Chinese Weibo verschenen diverse memes en boze uitingen richting de Australiër. Er wordt onder andere gevraagd om een excuses. Het is afwachten of de zwemmer hier gehoor aan gaat geven. De emoji van een slang zie je hierbij geregeld terugkomen. In China staat het dier symbool voor het kwaad.

Horton

Horton

Horton

2 reacties

  1. er klopt ook helemaal geen reet meer van die spelen. je wordt betrapt op doping? ga maar naar de spelen. is net als dat je in de plaatselijke wielerwedstrijd voor hobbyisten wordt betrapt op doping, en ze je naar de tour du france sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *