Olympus Air maakt een professionele camera van je telefoon

Auteur: , 4 Reacties
Olympus-Air

Niet tevreden over de kwaliteit van je smartphone-foto's? Dan hang je er toch een professionele lens van Olympus aan.

De Olympus Air maakt draadloos verbinding met je telefoon, en geeft je zo de mogelijkheid om 16 megapixel foto’s te maken. De accu van de Air kan tot 320 foto’s maken voordat hij weer opgeladen moet worden.

Volgens Olympus moet de Air-lens de kwaliteit van een normale spiegelreflexcamera benaderen, en kun je hem uitbreiden door er opzetstukken op te schroeven.

Open platform
Olympus zegt van de lens een open platform te maken, zodat derden er applicaties voor kunnen maken. De Air verschijnt volgende maand in Japan, al is de prijs nog onbekend.

Laten we hopen dat de Air in de nabije toekomst ook op de Europese markt terechtkomt, want alleen een losse lens meenemen op vakantie is een stuk gemakkelijker dan een volledige spiegelreflexcamera.4 reacties

lijkt me niet dat je met alleen een lens de fotokwaliteit van je mobiel kunt veranderen in de kwaliteit van een spiegelreflex camera…
@mazdarx8: de lens maakt dus géén gebruik van de ingebouwde lens en chip. Je gebruikt feitelijk alleen het scherm en de opslag. In de Olympus lens zit blijkbaar ook de camera chip. Theoretisch zou je Nokia uit het jaar kruik dus dezelfde kwaliteit foto’s kunnen gaan maken als je huidige smartphone.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).