Om van te kwijlen: Xbox Elite Ford GT Controller

Auteur: , 65 Reacties
Om van te kwijlen: Xbox Elite Ford GT Controller

De Xbox Elite Controller is zojuist opgevoerd in stijl van de Ford GT. Hebbon? Hebbon!

Microsoft heeft de eerder dit jaar onthulde Elite Controller, waarbij de nadruk op customization kwam te liggen, in een automotive jasje gestopt. Zo is de thumbstick in de vorm van het stuur in de Ford GT gemaakt, komen de trigger buttons overeen met het rem- en gaspedaal, en zijn ook de paddles shifters in het koolstofvezel ontwerp opgenomen.

Jup, dit mo├ęt de vetste manier zijn om je aan Forza 6 te wagen. Dat maakt het des te jammer dat dit nog maar een concept is. Of Microsoft de in liquid blue gestoken controller in productie gaat nemen weten we nog niet, maar we helpen het iedere Forza-fan hopen.

Om van te kwijlen: Xbox Elite Ford GT Controller65 reacties

pff
Aan mij geven!!!
Koop gewoon een stuur
Even een vraagje aan jullie, Xbox One of een PS4 ik twijfel heel eruugggg.
@r32turbo: ongetwijfeld ps4
@tofas: ps4. Met asseto corsa die binnenkort uitkomt :). Ongetwijfeld plezier
@tofas: De consoles zijn vrijwel identiek qua prestaties maar de controllers van de Xbox zijn echt veeeeel beter. Daarom dus de Xbox, daarnaast is Forza ook niet verkrijgbaar voor de PS.
@stylez: vrijwel identiek qua prestaties ja. Als je in 85% van de gevallen framerate en resolutie niet meetelt.
@Stylez:

idd ik vind mezelf een onafhankeleijke bron om een verschil te maken tussen PS en Xbox want heb zowel xbox 1 , 360 als one (gehad), de one nog steeds en heb ook de ps 1 2 3 gehad, uit frustratie na een ban op xbox 360 de ps3 gekocht en dat heb ik me echt beklaagd, niet omdat de console op zich slecht is, absoluut niet maar ik heb me dezelfde week een adapter gekocht waardoor ik met een xbox controller op een ps3 kon spelen gezien die echt beter zijn en online is het een ramp tov microsoft…. en ja de PS was sterker als xbox 360 en ps4 is sterker als xbox one maar is vaak niet te merken, ik heb heb immers geen twee consoles met twee tv’s naast mekaar staan…. Als sony ferm verlies wil maken op hardware vanaf dag 1 omdat de playstation nog zowat het enige is wat op termijn altijd goed opbrengt via games en na paar jaar normaal ook hardware verkopen, dan nja….
@Stylez: ‘vrij’ identiek. controllers ‘zijn’ en ‘beter’. Wauw, zit wel veel nuance in dat bericht zeg. Geen Forza op de PS4. Maar het ontbreken van Gran Turismo en Driveclub op de Xbone doet er dan weer niet toe? Moet wel eerlijk beeld scheppen.

@32turbo: check vooral een website als gamerankings. Zoek op welke games er in 2016 nog aankomen en wat voor welk apparaat exclusief is. Want die keuze moet je uiteindelijk maken. Het gaat om ‘games’.

Controllers, persoonlijk. Kracht, iets in het voordeel van de PS4. Maar als je kracht wil, neem dan een PC. Neem je lekker Dirt, als je van rally houdt tenminste. OS las ik ergens nog. Als iemand dat uberhaupt nog boeit, ook weer persoonlijk. Pak Youtube of…

Koop beide systemen online, dan heb je recht ze terug te sturen. Tests ze, concludeer zelf :)
@tofas: En kan je ook inhoudelijk reageren waarom dan wel? Ik heb ervaring met beide consoles en kan met zekerheid zeggen dat de Xbox one stabieler draait, het beeld mooier en scherper is, de controller beter in de hand ligt en van betere kwaliteit is en natuurlijk ook in dit geval de betere racegames heeft. Ps4 heeft grand turismo maar elke auto met turbo klinkt daar als een stofzuiger, de banen verschillen teveel van de echte wereld en de graphics zijn beduidend minder als bij andere racegames.
@sjonniesjoemel: Gran Turismo… Geen ‘d’. Die game moet nog uitkomen voor de PS4, dus kun je helemaal niks van zeggen. Gran Turismo heeft daadwerkelijke racers afgeleverd, dus laten we de kwaliteit van de die game niet teveel in twijfel trekken. Sowieso afwachten tot deze er is.

Je argument over scherper beeld en stabiliteit is wel heel wankel. Dat moeten we gewoon aannemen omdat je beide systemen hebt? Heb daar nog nooit iemand over gehoord. En in 1 op 1 vergelijkingsvideo’s komt de PS4 er vaker beter uit dan slechter. Volgens mij is er zelfs sprake geweest (was dat nou Metal Gear?) dat ze de Xbone niet op dezelfde resolutie en framerate kregen. Anyway, maakt ook geen reet uit. In principe is de PS4 iets krachtiger, klaar. Who cares. Kijk naar games en kies. Dat is een smaak kwestie.

En dat punt over controller is zo persoonlijk. Ik heb altijd voorkeur gehad voor die van Nintendo en vond die van Sony tot de PS3 echt ruk. Die DS4? Ik vind dat echt een immense verbetering. Veel dikker en steviger. Niet meer van die verschrikkelijke gladde triggers. Prima controle met de sticks. Juist de Xbone controllers kregen op veel gaming sites shit omdat de triggers zo ruk waren. Daarom heeft Microsoft zelf de normale controller al een update gegeven…..
@tofas: ook dus weer gebaseerd op niks. Onderbouw eens.
@kwatsjkop: gebaseerd op zijn mening
@kwatsjkop:
1. de joystickspads hebben betere grip 2. de linker joystick zit iets hoger waardoor op de controller waardoor hij beter in de hand ligt tijdens het gamen. 3. de triggers voelen beter doseerbaar aan.
@Stylez: hebben we het hier nu over de controller van de Xbox One? Dan moet ik je gelijk geven, dat zijn inderdaad punten waarop de Xbox One controller beter is (eigen ervaring, ze staan beide hier thuis).
@r32turbo: hoe erg?
@r32turbo: Als je van race games houdt: Xbox One. Namelijk Forza. Maar het is jouw keus. Ik heb zelf een Xbox One.
@r32turbo: heb altijd ps gespeeld. En heb dan ook direct de ps4 aangeschaft toen die uit kwam. Maar met het oog op race games zeker voor de Xbox One gaan. De controller geeft veel meer feedback. De schouder triggers trillen bijv. bij gas geven en remmen. Hierdoor weet je precies waar je auto is en hoe ver je kan gaan. Persoonlijk dus meer fan van de Xbox!
@c3po: Ik ben zelf ook fan van race spellen, maar afentoe Call of Duty of een potje Fifa is ook niet verkeerd.
@r32turbo: ja dat is bij beide consoles om het even. Kijk eerst even naar het spellen aanbod en wat er uit gaat komen. Van daaruit kan je makkelijker kiezen. En ff nagaan wat je vrienden hebben. Ps4 is meer echt console waar de One echt een multimedia device is. Ook komt Windows 10 binnekort naar de Xbox!! Don’t get me wrong. Ps4 is dik! Maar kijk ff waar je voorkeur naar uit gaat!
@r32turbo: ik ook
@r32turbo: ligt eraan waar je game voorkeur naar uit gaat ik heb beide gespeeld ps4 en Xbox one en ben tog voor de one gegaan zowiezo omdat Forza veel dikker is als gran turismo
@r32turbo: je zou nu idd denken de ps4..maarrrr..de ps3 was ook beter als de xbox 360 bij de release..met nadruk op was. Na 3 jaar was de ps3 nog altijd de zelfde ps3. Na 7 jaar ook. Terwijl het wel duidelijk was dat de xbox 360 uiteindelijk de betere console was. Ik blijf bij xbox. En we zullen zien over 2 jaar of het bij deze consoles ook zo gaat of juist niet.
@r32turbo: ben je nu een console-war begonnen? Ik zeg XboxOne :p
@gieltj: afentoe een discussie isbtoch wel leuk :p
@r32turbo: een gereedschapskoffer.

Of elk willekeurig ander ding om van de bank af te komen.
@r32turbo: ik zou xbox kiezen, maar is vind ik afhankelijk van welke spellen je wilt spelen
@r32turbo: ik heb zelf een PS4 en bevalt goed. Als je van online multiplayer houdt is mijn beste advies, koop wat je vrienden hebben.
@r32turbo: PS4 als het aan mij ligt en ook als het om specificaties gaat.
@skylinefan: Specificaties zeggen niks, je moet ze ook volledig kunnen benutten en dat heeft de PS nog nooit gedaan…
@sjonniesjoemel: de xbox wel dan?
@r32turbo: xbox one, controllers zijn ontzettend fijn! Die van de ps zijn veels te klein naar mijn mening. Alhoewel ik wel heimwee heb naar mn ps1…
@r32turbo: Allebij? heb zelf eerst ps4 gekocht. vind het kwa systeem fijner werken. maar heb ook een xbox one voor forza gekocht. Ps4 is gebruiks vriendelijker vind ik. zo kan je dingen kopen door middel van ideal etc. terwijl bij de xbox one je persee een credit card moet koppelen.
@r32turbo: zeker weten XBOX ONE
@r32turbo: ligt vooral aan de exclusives.. Om het auto gerelateerd te houden, Xbox heeft Forza, PS heeft Gran Turismo. Qua prestaties zal het niks uitmaken omdat de consoleversies van games waarschijnlijk identiek aan elkaar zijn
@pixeltrooper: En Driveclub.
@r32turbo: of natuurlijk een steam machine, PC in consolevorm
@r32turbo: PS4 all the way
@r32turbo: xbox one
Theoretisch gezien heeft de Ps4 iets meer Nm, maar in de praktijk zal je het verschil niet merken. Dus laat je keuze afhangen van de interface cq het OS! Vind xbox fijner en leuker om mee te werken. Ps is erg zakelijk ofzo. Daarnaast altijd al de xbox controllers veul comfortabeler gevonden.
@soundgarden: Een console kopen op basis van OS? Dat is een grap toch? Dat klinkt als een argument dat Microsoft daadwerkelijk zou gebruiken in een persconferentie.

“With Xbone we are delivering the most ambiiiiiiiiitious OS we have ever created!”

Nog niet gewerkt met Xbone btw hoor. Vond de OS bij de 360 met elke update irritanter worden. Gewoon volgepropt met rommel die je niet wil gebruiken, maar wat Microsoft graag wil dat je gebruikt. Irritant bedrijf.
Sukkels! Maar er dan 1 voor de PS4 die console is HEEL VEEL meer verkocht!
@venividivici: waar zijn de goede racegames op de PS4 dan? :p
@gieltj: in ontwikkeling ?
Maar ik zeg ook ps4, gewoon omdat ik het de prettigste controller vind. Voor de rest moet ieder het voor zich weten. Of je gran turismo spelen of je wil forza spelen het is om het even denk ik.
@gieltj: gran turismo is een goede race game
@brandon2000: maar niet op PS4.. Nog fftjes wacht PS fanboys haha
@gieltj: Mario Kart?
@venividivici: dit is voor fm6 en die is xbox only?
@daffaa: Neeee… joh, echt waar? Dat wist ik nog niet! ?
@venividivici: waarom zouden ze dan voor ps4 maken
@daffaa: Omdat die controller dan een grotere afzetmarkt heeft. En aangezien de nieuwe NFS eraan komt…
@venividivici: maar die controller is voor fm6 en die is xbox one only dus waarom zouden ze een controller uitbrengen die gemaakt is voor een bepaald spel uitbrengen op een console waar je dat spel niet hebt
Hopelijk zijn die padel shifter gekoppeld aan de koppeling, anders heb je er nog niet veel aan.. Wel fraai design zeg!
Hij is mij net iets te duur voor een controller maar zeer mooi btw zijn er mensen met een xbox one fm6 hier?
Nog nooit met met xbox of ps4 gespeeld. Mis het ook niet. Zal ook niet weten wanneer ik er tijd voor heb.
@gerjan: nu bijvoorbeeld?
@rijbewijzer: 007 is op tv.
Beste gewoon met stuurtje spelen, sinds woensdag een playseat met g920 stuur, ik hoef nooit meer anders!
@spykerboy: met Forza6? Ansders kom ik binnenkort wel ff langs :p lijkt me echt vet zo’n playseat!
Als deze controller uit komt bestel ik hem direct !
Ik heb een logitech g27 en speel daar mee veel project cars echt top en met de kwaliteit van een goede pc is het echt geweldig spelen
Whow wat een gaaf ding. Twijfelde al even over de elite controller maar ben blij dat ik het nog niet gedaan heb, als ze deze nou eens maken dan bestel ik hem gelijk :)
Ik hoop het! Maar wordt toch wel veel te duur…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).