Omgekeerde wereld? AdBlock maakt reclame

AdBlock koopt advertenties
Sterker nog, AdBlock is een bedelactie begonnen om geld op te halen zodat ze advertenties kunnen gaan tonen op internet. Die advertenties moeten er dan voor zorgen dat mensen deze extensie installeren zodat ze geen reclame meer zien op internet. Lekker verwarrend allemaal.

AdBlock, niet te verwarren met AdBlock Plus, is een extensie voor Chrome, Safari en Opera die advertenties op internet als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Omdat nog lang niet iedereen weet dat er zulke extensies bestaan willen ze graag reclame maken op internet.

We’re going to use ads to get rid of ads. We will use the money raised to make AdBlock banner ads and video commercials, and we will show these across the internet to people who don’t have AdBlock. If we raise enough, we will implement our craziest advertising ideas and capture the whole world’s imagination.

Het minimale bedrag dat ze willen ophalen is $25.000, maar als ze meer weten binnen te harken dan hebben ze nog veel wildere plannen.

$25.000 – Start our anti-ads ad campaign
$50.000 – Times Square Billboard
$150.000 – Full Page Spread in the New York Times
$4,2 miljoen – TV Spot during the 2014 Super Bowl

Overigens moet AdBlock (bedacht door Michael Gundlach) niet verward worden met AdBlock Plus. Die extensie is vooral populair onder Firefox gebruikers terwijl mensen die Chrome en Opera gebruiken over het algemeen AdBlock hebben.

AdBlock Plus komt trouwens aan geld door adverteerders te laten betalen voor het alsnog tonen van advertenties.

Hieronder is de smeekbede van AdBlock te zien en de popup die je te zien krijgt als je op hun extensie klikt.

[gv data=”DFumqba72zM”][/gv]

AdBlock reclame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *