Onbeperkt tijdschriften en kranten lezen voor €9,99 p/m

eLinea
Diensten als Spotify en Netflix laten zien dat consumenten geen probleem hebben om een vast bedrag per maand te betalen, in ruil voor onbeperkt muziek luisteren of films kijken. Het Nederlandse eLinea gaat dit proberen met digitale artikelen. Voor €9,99 per maand kun je onbeperkt artikelen van tijdschriften, kranten, journalisten, cartoonisten en dichters lezen.

Een dienst al deze valt of staat natuurlijk met het beschikbare aanbod. Op dit moment bestaat dat voornamelijk uit tijdschriften en lijken de meest aantrekkelijke titels nog te ontbreken. Volgens eLinea zijn momenteel zo’n zeventig deelnemende titels en schrijvers aangesloten, zoals bijvoorbeeld: HP/DeTijd, EOS, EOS Memo, Psyche & Brein, America Magazine, Nordic Magazine, Griekenland Magazine, Dierenpraktijken, East! Down Under, Bloem & Plant, Hart voor dieren, OOR, 1900, MO*Magazine en Hollandse Hoogte. Op korte termijn volgen onder andere nog Vrij Nederland, Opzij, VT Wonen, Viva, Panorama, Nieuwe Revu, Autoreview, iCreate, C’t computertechniek, Royalty, Awater, Nederlands Dagblad en Wegener. Vooral bladen met een dalende print-oplage.

Opvallend is dat eLinea niet kiest voor een gelikte app voor iOS/Android, maar een webapplicatie in de browser. Die zowel te gebruiken is op je pc, tablet, laptop als telefoon. Als geen zin hebt in een abonnement kan je de artikelen op eLinea ook los aanschaffen.

eLinea lay-out

[gv data=”UG77AZ5DKVs”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Volgens artikel 3.7 van de gebruiksvoorwaarden van eLinea is er sprake van een ‘Fair Use Policy’, dus niet ‘onbeperkt’, zoals wel het geval is bij Netflix of Spotify.
    Dit wordt goed verborgen gehouden in de website en communicatie.
    Dat is een kwalijke zaak. Die voorwaarde moet er gewoon uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *