Onderzeese internetkabel tussen Japan en US nu live

Auteur: , 1 Reactie
Google Kabel

De $300 miljoen kostende kabel FASTER, tussen de Amerikaanse westkust en Japan, is nu in werking.

Met 60 terabyte per seconde kan nu data worden verstuurd en ontvangen tussen de Amerikaanse staat Oregon en het Japanse Chikura en Shima in Japan. Vanuit Oregon is er dan weer een verbinding naar de Amerikaanse steden Portland, San Francisco, Los Angeles en Seattle. Dit betekent dat deze gebieden zullen beschikken over sneller internet. Het aanleggen van de kabel, een samenwerking tussen Google en zes andere tech-bedrijven (NEC, China Mobile, China Telecom, Global Transit en KDDI), kostte twee jaar.

De laatste jaren worden steeds meer initiatieven voor nieuwe kabels ontplooid: Microsoft en Facebook gaan bijvoorbeeld samenwerken aan een nieuwe kabel waarbij maar liefst 160 terabyte per seconde kan worden verstuurd.

Een vorige kabel van Google liep trouwens schade op nadat haaien de fiber-optische kabel voor prooi bleven aanzien. Het bedrijf zag zich toen genoodzaakt om vele duizenden kilometers kabel te verstevigen met een Kevlar-achtig materiaal. In onderstaande video zie je een haaienaanval in de praktijk:1 reactie

Hoeven we niet zo lang te wachten op Tentakel pr0n!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).