Onderzoek: Android is het grootst, maar iOS wordt groter

Apple versus Android
Android dendert lekker door als het gaat om ’s werelds meest populaire besturingssysteem voor smartphones. Op maar liefst 64% van alle smartphones die in het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd werden verkocht, draait Android. En toch zal iOS in 2015 groter zijn.

Althans als we Carl Howe, vice president van het Amerikaanse markt researchbureau Yankee Group moeten geloven. Uit onderzoek van de Yankee Group is gebleken dat iOS gebruikers een stuk loyaler zijn dan Android gebruikers, waardoor iOS uiteindelijk aan het langste eind zal trekken.

Er werden in de afgelopen 12 maanden 16.000 Amerikaanse consumenten ondervraagd, waarvan ongeveer de helft een Android toestel bezat tegenover zo’n 30% met een iPhone.

  • Van de iPhone gebruikers gaf 91% aan dat een volgende telefoon ook weer een iPhone zal zijn en 6% zou overstappen naar Android.
  • Van de Android gebruikers gaf 76% procent aan bij een volgend toestel trouw te zullen blijven aan Android, terwijl 18% van die groep aangeeft over te zullen stappen naar de iPhone.

2015 is niet verschrikkelijk ver weg, maar nog wel zo ver weg dat er in de tussentijd een heleboel kan veranderen. Tevens zijn in het onderzoek uitsluitend Amerikaanse consumenten ondervraagd. En ondertussen krijgt Windows Phone ook steeds iets meer voet aan de grond. Persoonlijk zou ik dus geen geld durven zetten op deze voorspelling. (bron: yankeegroup)

Nog geen reacties

  1. Leuke voorspelling maar wie weet nu al wat iOS7/iOS8 in gaat houden? Als straks blijkt dat iOS7 een opgefriste iOS6 betreft zonder grote vernieuwingen, zal dan niet het overgrote deel “iOS-moe” worden?

    Voordeel van Android is dan juist dat het niet gaat vervelen. Vooral met root zijn de customize opties enorm.

    In het verhaal staat dat een deel over zal stappen naar de iPhone. Vreemd. De iPad telt dan helemaal niet mee? Want wat tablet betreft zie ik juist groeimogelijkheden voor iOS. Naast de Samsung/Google Nexus 10 zie ik niet veel high-end tablets onder Android voorbij komen.

    • @Laue: De één onderbouwt z’n verwachting (dus geen belofte) net iets genuanceerder dan de ander, maar feit blijft dat niemand echt een glazen bol heeft, dus het blijft koffiedik kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *