Onderzoek: grotere smartphone vraagt meer tijd

Onderzoek: grotere smartphone vraagt meer tijd
Klinkt logisch?

Vroeger waren mobiele telefoons enorme koelkasten. Met de opkomst van de smartphone waren kleine, compacte apparaten helemaal hip. Tegenwoordig lijken we weer terug te gaan naar het verleden. Hoe groter, hoe beter. Echter, wist je dat een groter smartphone ook meer tijd eist van de gebruiker?

Dat brengt onderzoeksbureau AppOptix (via Slashgear) naar buiten met een nieuw rapport. Het bureau deed een onderzoek onder 4.000 mensen in 2017. Uit het onderzoek kwam naar voren dat mensen met een smartphone-display kleiner dan 4,6-inch veel minder tijd kwijt zijn dan gebruikers met een 5,5-inch smartphone, of groter.

De uitkomst van het onderzoek valt te verklaren. Het is aantrekkelijker om Netflix te kijken op een smartphone met een groot scherm, dan op zo’n klein ding. Ook surfen op het web, of het nieuws lezen is prettiger op een groter display. Bovendien brengt een groter scherm ook meer informatie met zich mee. Wellicht dat je nét dat ene artikel aanklikt, omdat het prominenter in beeld komt.

Waar ligt de grens?
Displays groeien vandaag de dag nog steeds. Dit heeft vooral te maken met het verdwijnen van de randen van smartphones. Het formaat van de smartphone groeit niet eens zozeer, maar het scherm dus wel. Wil je minder MB’s verbruiken of minder met je smartphone bezig zijn? Koop dan een lekker klein toestel en je bent er minder mee bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *