Onderzoek: iPhone 5 meest gehate smartphone

Auteur: , 13 Reacties
People who hate the iPhone 5

En de meest geliefde smartphone? Dat is uiteraard *kuch* een Samsung. Of zouden mensen gewoon jaloers zijn?

Onderzoeksbureau We Are Social bekijkt hoe vaak en hoe er over bepaalde telefoons wordt gesproken op blogs en social media, vlak nadat ze zijn onthuld. Daaruit kwam naar voren dat er over de iPhone 5 veruit het meest werd gesproken, maar ook dat er heel veel kritiek was. Onder andere vanwege de nieuwe Lightning connector en Apple Maps.

De Galaxy S4 kreeg wat dat betreft een stuk minder kritiek te verduren, wellicht ook omdat die telefoon zoveel lijkt op zijn voorganger. Dit onderzoek kijkt echter niet naar wie precies de kritiek levert, er is immers altijd een verschil tussen (potentiele) kopers die kritiek hebben en mensen die alleen maar vanaf hun zolderkamer ‘wijsheden’ verkopen.

FYI: bij tevredenheidsonderzoeken staat de iPhone al jaren stijf bovenaan. (via: dailymail.co.uk)

iPhone 5 haat13 reacties

En aan de manier van schrijven weet ik nu al wat voor mobieiel @robertr heeft.

Het is niet zozeer de haat richting de iPhone (want wat valt er te “haten” aan een stuk hardware?) maar meer richting de gebruiker/fanboys.
@integraturbo: wat voor telefoon heb ik dan?
@robertr: iPhony?
@integraturbo: nope. Je weet dus niet wat voor mobiel ik heb ;)
iPhone gebruikers kunnen het slechts over kritiek, had ook een leuke titel geweest.
@integraturbo: Nederlands met een voldoende afgesloten?
@BMW330Ci: Och gut, knulletje heeft een typefout gevonden. Snel je meester laten zien, krijg je vast een aai over je bol.
@integraturbo: Lees je eigen reactie nog eens. Ga je proberen te verdedigen dat dit een typefout is?
@BMW330Ci: Nee dat probeert hij niet… Simpel gezegd bedoelt hij dat je een kleuter bent of een klikspaan.
apple mensen voelen zich direct aangevallen, ze moeten direct in de verdediging, een beetje zoals iets slecht zeggen over een sekte tegen een sektelid.

het is toch maar normaal zeker dat er veel kritiek is op een apple device. ze hebben dure accesoires, eigen oplaadkabel die sinds de iphone 5 dan vernieuwd is…je hebt geen NFC, geen plaats voor een geheugenkaartje, de layout ziet er nog steeds als een iphone 1 uit…
en qua software kan je geen widgets gebruiken, geen bluetooth gebruiken met niet apple toestellen en als je je wifi wil aanzetten moet je in de instellingen gaan klooien.
Ik gebruik al sinds 2001 Apple hardware, en mij kan het echt worst wezen wat het meest gebruikte/gehypte/gehate stuk plastic is. Ik ben erin gerold via iPods, dan de computers, telefoons en tablets. Het geheel werkt voor mij perfect.

Waar ik het wel het vliegend schijt aan heb, is dat ik me precies moet verantwoorden waarom ik Apple producten koop. Ik ben dan opeens een kuddedier, een poser, iemand die niets van techniek kent, noem maar op. Donderstraal nou toch eens op met die non-discussies. Mensen hebben voorkeuren, deal with it.
@rubentheys: Recht voor ze raap :) Heb zelf geen Iphone maar ondervind het zelfde met me Lumia 920…
@rubentheys: Same here, het werkt voor je of niet. Als ontwerper heb ik al jaren een Apple en onderling werken de devices gewoon heel goed samen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).