Onderzoek: iPhone-bezitters slimmer dan Android-kopers

Zijn iPhone-gebruikers daadwerkelijk slimmer dan Android-users?
Tegenwoordig worden de gekste vragen onderzocht. Zo ook deze: kan een smartphone iets zeggen over het IQ van zijn eigenaar?

Ja, zo zeggen Amerikaanse onderzoekers. Uit hun onderzoek is namelijk gebleken dat iPhone-bezitters gemiddeld slimmer zouden zijn dan mensen met een Android-toestel. Het onderzoek werd uitgevoerd door Chitika, een Amerikaans advertentienetwerk. In staten waar de inwoners voornamelijk hoger onderwijs hadden genoten, werden namelijk meer iPhones verkocht.

Natuurlijk moeten we dit onderzoek niet al te serieus nemen. Het bedrijf heeft zich namelijk alleen gericht op staten en heeft kleinere gebieden niet meegenomen in het onderzoek. Of het aantal verkocht iPhones ook echt verband houdt met het opleidingsniveau van iemand is niet echt aannemelijk.

De iPhone blijft het populairste toestel in de Verenigde Staten. Uit marktonderzoek blijkt dat meer dan 42 procent van de Amerikaanse bevolking gebruik maakt van het toestel. Toch blijkt Android de meeste toestellen te verkopen in de US. Het verschil is dat er bij Android veel meer fabrikanten aan te pas komen.

Nog geen reacties

  1. Wauw, wat wordt er steriotype gereageerd hier zeg.
    Andere benadering: de iPhone is duurder dan de gemiddelde Android telefoon. Ik gok dat een hoger opgeleide over het algemeen meer verdient dus zij kunnen zich eerder een iPhone veroorloven. Ziedaar je samenhang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *