Onderzoek: Nederlanders zijn géén geniepige Netflix-kijkers

Netflix
De Amerikaanse streamingdienst heeft wereldwijd onderzoek gedaan naar het kijkgedrag van de abonnees. Nederland komt opvallend positief uit de bus.

Valentijnsdag staat voor de deur en dus leek Netflix het een goed idee om het kijkgedrag te polsen. Aan stelletjes werd gevraagd of ze wel eens stiekem afleveringen van een serie verder keken zonder de aanwezigheid van vriend of vriendin. Uit het onderzoek blijkt dat wij Nederlanders trouwe honden zijn. 73 procent van de ondervraagden zegt dit niet te doen. Daarmee scoort ons land het beste. Globaal gezien zeggen gemiddeld 54 procent van de ondervraagden niet te doen aan ‘Netflix Cheating’.

Het is niet de eerste keer dat de streamingdienst dit onderzoek heeft uitgevoerd. Al sinds 2013 houdt Netflix het kijkgedrag bij van de kijkers. Volgens het Amerikaanse bedrijf zijn de meeste cheaters in Brazilië en Mexico te vinden. Van de ondervraagden zegt 58 procent en 57 procent wel eens verder te kijken zonder de aanwezigheid van de partner. Naast Nederland scoren ook Duitsland en Polen positief. Slechts 35 procent en 40 procent van de ondervraagden in deze landen pleit schuldig.

De Netflix-series die het meest worden doorgekeken zijn onder andere Black Mirror, Orange is the New Black en Jessica Jones. Onder de niet Netflix-exclusives gaat het om Prison Break, The Walking Dead, Breaking Bad, The Blacklist en Homeland. Het onderzoek werd uitgevoerd in 29 landen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *