Nog langer wachten op je playstation

Onderzoek: PlayStation 5 wint van Xbox Series X pre-orders

Op basis van PlayStation 5 en Xbox Series X pre-orders doet Sony’s console het ruim twee keer zo goed!

Een onderzoek van VGM in opdracht van GamesIndustry.biz wijst uit dat de PlayStation 5 de Xbox Series X verslaat. Op zich niet super verrassend, toch? Nou, wel als je bedenkt dat het onderzoek in de Verenigde Staten is uitgevoerd, ofwel het thuisland van de Xbox Series X! Op basis van de pre-orders verkocht de PlayStation 5 ruim twee keer zoveel als de Xbox Series X.

PlayStation 5 verslaat Xbox Series X pre-orders

VGM deed onderzoek naar de pre-orders die Amerikaanse gamers plaatsten voor beide next-gen consoles. Van degenen die een next-gen console wist te bestellen, kocht maar liefst 82% een PlayStation 5 (of Digital Edition) en 38% een Xbox Series X (of S). Nee, die percentages komen inderdaad niet overeen.

De werkwijze van het onderzoek laat dan ook wat te wensen over; slechts 511 mensen werden gevraagd en van die ruim 500 respondenten wist slechts 15% een next-gen console te bemachtigen. Dit omdat de pre-orders voor zowel de Xbox Series X als PlayStation 5 razendsnel eruit vlogen. Hoe dan ook, de groep ondervraagden is ontzettend klein en de percentages suggereren dat sommigen beide consoles hebben aangeschaft.

Thuisland is slachtveld

Toch kunnen we op basis van de wat vreemde percentages wel een voorlopige conclusie trekken. Als de groep respondenten een goede afspiegeling was van de verhoudingen Amerikaanse gamers, overwint de PlayStation 5 het van de Xbox Series X. En de Verenigde Staten zijn natuurlijk het thuisland van Microsoft’s console.

Historisch gezien doet PlayStation het internationaal vaak een stuk beter dan Xbox. Maar de Verenigde Staten zijn altijd een uitzondering; daar speelt met voornamelijk op Xbox. Als de cijfers een realistische afspiegeling vormen, dan zit Microsoft een beetje in de problemen!

Lees ook: Meer cash overhouden als je Xbox Series X of PlayStation 5 koopt?

2 reacties

  1. Logisch, Playstation heeft een aardige fanbase opgebouwd deze laatste 2 gens, Die dus blind gaan pre-orderen.
    Xbox heeft ook nog genoeg fans, en potentiele kopers, Deze kijken alleen de kat nog even uit de boom.

    EN natuurlijk zijn deze cijfers eigenlijk nutteloos, al komt het gewoon overeen met wat je online eigenlijk overal leest.
    PS staat 2:1 op xbox, maar ook tegenover nintendo.

    EN toch heeft Sony meer te vrezen en te verliezen.
    Dus kan zeker nog spannend worden de aankomende 10 jaar!
    Xbox is namelijk sterk op de toekomst voorbereid, En Nintendo heeft ladingen aan original IP’s en zo het schijnt een behoorlijk zakcentje over zodat ze lekker op hun eigen gemakje kunnen doen wat ze zelf willen zonder al te directe competitie. De Switch is nu ook de enige handheld, Dat is geen toeval. Daarbij Bied Nintendo toch echt unieke ervaringen gericht op “Fun for everyone” En dat lukt ze ook elke keer best aardig met als voordeel dat elke player de juiste accessoires bezitten. (Helaas is de kinect geen verplichting meer, en is ps move / psvr altijd heel erg optioneel gebleven. Net als de ps3/psp of ps4/psVita bundel die er nooit kwam. Zonde! want die apparaten spelen al zo goed samen! DAT doet Nintendo altijd heel lekker en dat leverd lollige games op. En daarmee verdienen ze ten alle tijden hun bestaansrecht imo.

    Nou goed, kan dus nog spannend worden!
    Ik kan nog lang verder typen, maar ik zie liever wat gezonde en gezellige discussies ontstaan.. Iemand? 😀

    • Nintendo doet niet echt mee als het gaat om serieuze console gaming.
      Het is meer een sidekick console.
      Er zijn maar weinig mensen met alleen een switch in huis, en ze hebben dus bijna allemaal een PS, Xbox of Game PC thuis staan als main console.
      De Nintendo vult de gaten voor het handje vol exclusives en om de kinderen bezig te houden.
      Laten we wel wezen, Nintendo loopt altijd ver achter qua hardware en online gaming heeft ook nog een lange weg te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *