Onderzoek: Pokémon Go spelers zijn gelukkiger

Auteur: , Geen reacties
Pokemon Go

Een virtueel balletje gooien naar een virtueel beestje. Daar knapt een mens van op.

Want Pokémon Go spelen maakt een mens blij (en gezonder)! Althans, als we de resultaten van een recent onderzoek mogen geloven. Volgens onderzoekers aan de University van Wisconsin-Madison zijn Pokémon Go-spelers gelukkiger dan mensen die de game niet spelen.

Een team onderzocht 400 mensen in een tijdsbestek van drie weken. 40 procent van deze groep was een Pokémon Go-speler. Uit het onderzoek bleek dat de spelers meer positive emoties uitstraalden, vaker nieuwe vrienden maakten en bestaande vriendschappen beter koesterden in vergelijking met de niet-spelers.

Nu kun je het onderzoek met een klein korreltje zout nemen. Zo is de conclusie op basis van 400 respondenten wat mager te noemen. Toch zit er mogelijk een kern van waarheid in het onderzoek. Pokémon Go brengt je naar buiten en samen Pokémon zoeken is leuker dan alleen. Spelers zijn over het algemeen enthousiast over het spel en porren andere mensen om ook de game eens te proberen. Het onderzoek vond plaats, vlak na de lancering van Pokémon Go in juli 2016.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).