Onderzoek: zelfs stembediening leidt af in de auto

Auteur: , Geen reacties
Stembediening smartphone leidt af tijdens autorijden

Tegenwoordig heeft iedereen wel een carkit in de auto waarmee je je smartphone kunt bedienen. Vaak gaat dat op de makkelijkste manier: stembediening. Toch is uit onderzoek gebleken dat zelfs stembediening voor afleiding kan zorgen.

Stembediening smartphone leidt af tijdens autorijden

De American Automobile Association is een samenwerking aangegaan met de universiteit van Utah. Beide partijen onderzochten hoe stembediening automobilisten kan afleiden tijdens het rijden. Er werd naar verschillende diensten gekeken, zoals Siri, Google Now en Cortana. De vraag was welke dienst voor de meeste afleiding zorgt. Uit de resultaten bleek dat Cortana voor de meeste afleiding zorgt en Google Now voor de minste. Ook richtte het onderzoek zich op het gebruik van infotainmentsystemen in auto’s en hoe deze bijdragen aan het afleiden van de automobilist.

Stembediening smartphone leidt af tijdens autorijden

De tests werden gedaan met behulp van sensoren. Hierdoor kon bepaald worden hoe lang de automobilisten werden afgeleid. Bij stemcommando’s duurde het zo’n 27 seconden voordat de automobilist zijn volledige aandacht er weer bij had. Toch hebben de onderzoekers geen andere oplossing en is de conclusie dan ook dat je beter helemaal geen smartphone kunt gebruiken in je auto.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).