Onderzoekers ontdekken manier voor langere batterijduur

Batterij deaud
Een smartphone als de Galaxy S7 of de iPhone 6S met een batterijduur van een paar dagen? Ja, dat zien we wel zitten.

Hedendaagse smartphones zitten vol met de nieuwste techniek, maar één ding blijft vervelend. De beperkte batterijduur. Diverse fabrikanten bieden smartphones aan met een grote batterijcapaciteit, maar de meeste toestellen zijn nog steeds bloedzuigers op het gebied van energie. Tevens gaat een grotere batterij ten koste van dikte en ruimte. Ruimte die de smartphones momenteel niet hebben.

Zuid-Koreaanse onderzoekers werken aan een speciale brandstofcel, dat ervoor moet zorgen dat je smartphone tot zeker een week op één lading meegaat. De onderzoekers claimen ook dat dankzij deze techniek een drone langer dan een uur in de lucht kan blijven hangen. Het onderzoek is afgelegd op de Pohang Universiteit van wetenschap en technologie. De brandstofcel-techniek moet in allerlei mobiele apparaten te gebruiken zijn.

3 reacties

  1. de ruimte die smartphones niet hebben….dat is een goede…heeft de klant gevraagd naar een dun scheermes achtig toestel? Nee, de klant heeft gevraagd naar degelijke batterijen. Mensen klagen toch ook niet dat hun pakje sigaretten te dik is!

    • @Jantje_555: Samsung heeft opvallend genoeg klaarblijkelijk naar de consument geluisterd. De S7 is tegenover de S6 één milimeter dikker en 5 gram zwaarder geworden, terwijl de schermgrootte en resolutie hetzelfde is gebleven.

      Komt omdat de batterij van 2550mAh naar 3000mAh is gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *