Onduidelijkheid over Nokia vlaggenschepen verklaard

Auteur: , 1 Reactie
Nokia vlaggenschip

Ook is er al meer bekend over de opvallend lage prijs van de Nokia topper(s).

Voor de echte Nokia-fanaten kan 16 augustus niet snel genoeg komen. De langverwachte datum waarop HMD Global haar Nokia vlaggenschip voor het eerst toont, komt steeds dichterbij. De geruchten zijn tot nu toe erg veelbelovend, maar een benchmark-test van een ‘Nokia 9’ op GFXBench zorgt voor wat verwarring.

Het lijkt er volgens NPU op dat GFXBench verkeerd zit en simpelweg de Nokia 8 aanduidt als Nokia 9 in de geplaatste test. Het toestel moet volgens de test beschikken over een 5,3 inch QHD-scherm, Android 7.1.1, Snapdragon 835 chipset, 4GB RAM en maar liefst 64GB aan intern opslaggeheugen. Foto’s schiet dankzij de hoogwaardige Carl Zeiss-camera met dubbele lens.

Ook over de prijs hoeven we ons geen zorgen te maken. In de Roemeense Vodafone database dook de Nokia 8 op met een prijs van 517 euro inclusief btw. In combinatie met de Nederlandse btw-regeling eindigen we op een prijs van 526 euro, waardoor de smartphone te vergelijken is met de OnePlus 5.

HMD Global heeft al uitnodigingen verstuurd voor het onthullingsmoment van haar vlaggenschip op 18 augustus in Londen. Wanneer het toestel in Nederland verkrijgbaar is, weten we nog niet. Hoewel de Nokia 5 bijvoorbeeld wel al in de schappen ligt, is de Nokia 6 nog steeds niet te koop in Nederland.1 reactie

Goede specs met een TOP prijs! Ik wacht nog wel even af wat ze van de Nokia 9 gaan maken. Een van deze 2 gaat het sowieso worden! :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).