OnePlus 2: alles dat je moet weten

OnePlus 2
De specificaties doen het ‘Never Settle’-motto eer aan.

Of ‘2016 flagship killer’ ook een terechte omschrijving is, daarover kun je uiteraard van mening verschillen.

Het kan je niet ontgaan zijn: de OnePlus 2, een smartphone uit China, is verkrijgbaar. Hij werd gelanceerd tijdens ’s werelds eerste Virtual Reality launch-event, waarvoor je een speciale app kon downloaden.

Het toestel is een 64GB-model met 4GB RAM: Een 16GB-versie volgt later dit jaar. Verder heeft hij een 5,5 inch, 1080×1920 display. Hij is voorzien van een vingerafdrukscanner en USB Type-C port. Volgens One Plus is de vingerafdrukscanner sneller dan iPhone TouchID en kun je er maximaal vijf afdrukken op bewaren. Aan de achterkant zit een 13-megapixel camera, aan de voorkant 5 megapixel. De processor is een Snapdragon 810, die is aangepast om oververhitting te voorkomen. De grafische kaart is een Adreno 430 GPU. De OnePlus 2 draait op het OxygenOS operating system, dat is gebaseerd op Android.

De zijkant heeft een ruwe zandsteen-afwerking: deze cover is afneembaar. Op de achterkant kun je eventueel een houten cover doen, die apart moet worden aangeschaft. De OnePlus 2 weegt iets meer dan zijn voorganger: 175 gram in plaats van 162 (deels te wijten aan de grotere batterij, betere camera en twee slots voor nano-simcards – een micro SD-kaart-slot heeft hij niet). Een ander verschil met de One Plus One: de prijs is dit keer wat hoger, ook in verhouding tot de specs. Je hebt er eentje voor 399 – met een invite, dus. Hij is slechts verkrijgbaar in een kleur: sandstone black.

22 reacties

    • @turbobrick: Kan je eens zeggen waar dan? Ken geen toestel met betere specs en aan die prijs helemaal niet meer.

      Oh: zijkant met zandsteen afgewerkt? Neen toch? Enkel achterkant, zijkant is nu soort aluminium frame

      • @BloodSeaker: Nou laten we eens simpel beginnen, het scherm is niets bijzonders. Ik kan zo 10 toestellen opnoemend die scherm hebben dat sowieso beter is. Of denk jij nou echt dat dit scherm kan tippen aan een S6 of een Iphone 6 ? Nee, dacht ik ook niet.
        De camera is niks bijzonders, en houd geen stand met de huidige toppers en je moet blij zijn als je met de sub toppers (S5, Xperia, etc) mee kan komen.
        Qua cpu is het ook niks bijzonders meer, en zal zeker niet sneller zijn dan de toppers van nu, zeker gezien het feit dat men aanpassingen heeft moeten doen ivm hitte. Vaak vertaald dat zich in terug clocken.
        Design is ook niet bijzonder te noemen. Het is zelfs lomp te noemen en gewoon net weer wat te groot voor de meesten.

        En zo kan ik nog wel ff doorgaan. Nergens zien we echt zaken die bijzonder zijn afgezien van de prijs.

        Nu jij weer !

        • @turbobrick: Je manier van het toestel te benaderen is fout. Hij is misschien niet 2x beter dan andere toestellen maar hij moet niet onderdoen voor bijvoorbeeld een S6 terwijl hij de helft kost. Bovendien is het scherm gewoon heel goed, met een hogere resolutie vreet je meer batterij en Oneplus blinkt uit in batterylife. De camera is wel heel goed, 13mp is zelfs onnodig.
          En de cpu? Tja zelfs een S6 heeft geen 4gb ram 😉

          • @gilles_vanderauwera: Het scherm is gewoon goed, niet heel goed. Wel eerlijk blijven.
            QHD en veel battery drain is niet altijd persee waar, gaat prima met de S6, en dat hebben we gezien.
            De camera is nog altijd belangerijk voor de meesten en dan is 13MP niet onnodig.
            4gbram, ja en … Leuk maar heeft het ook een direct voordeel.

            Net zoals een hoop anderen neem je een voorschot op iets wat je nog nooit gezien hebt en de reallife reviews zijn er niet eens.
            De vorige had hier en daar ook de nodige issues, oa 4G was niet altijd stabiel en je ziet dan snel dat alle waar naar zijn geld is.

        • @turbobrick: Het scherm is in resolutie slechter, maar in kleurweergave stukken beter. Samsung is veel te blauw. En hogere solutie dan FullHD op zo een scherm ziet menselijk oog niet, dus nutteloos voor 95% van de gebruikers.
          Camera in Mp zegt niks. Zo is bvb de techniek erachter anders. Grootte lens, lichtinval en opname enzovoort. Voor mij persoonlijk helemaal geen criteria want voor deftige fotos gebruik ik geen smartphone 😉 Maar het verschil is best klein hoor.
          Cpu is niet gewoon opgelost door onderclocken, maar andere drivers bvb. Qua performance is deze gelijk aan Samsung. Ook het ingebouwde RAM geheugen is gelijk (simultane processen). En de grootte van het toestel: eeeuuh, de samsung is even groot 😀
          Als je dan rekening houdt met een 250€ verschil, dan is prijs kwaliteit dit veel beter

          Ps: voor de beste camera, ga naar een Lumia 🙂

          • @BloodSeaker: Allemaal subjectief en niet onderbouwd met feiten !

            Het scherm van de S6 is door vele vooraanstaande reviewers geprezen als het beste op de markt, PUNT. Dat scherm van de 1plus heeft nog niemand echt werkend gezien, immers de echte reviews blijven uit.
            Samsung ruled al jaren als het op scherm techniek uit komt, net zoals bij kwaliteits geheugen.

            Camera in mp zegt idd niks, de S6 is getest en wederom het beste wat op dit moment te krijgen is en zelfs beter dan de Lumia, wederom niet verzonnen door mij maar getest en bevonden door mensen die hier hun beroep van hebben gemaakt.

            De Cpu, ach we gaan het zien. Wederom nog niemand heeft dit ding in zijn bezit en heeft hem ook niet weken aan 1 gesloten draaiende. Hier kunnen we zeggen dat de S6 zich al reeds bewezen is.

            Value for the buck is de 1plus idd een Killer maar een flagship is het niet. Het is een Skoda in het VAG segment. Mooie wagens hoor maar niet de afwerking en verfijning zoals bij de andere VAG broeders.

            Alle waar is naar zijn geld.

  1. Het scherm is in kleurweergave slecht bij Samsung. Dat is ook bewezen dat het te blauw is. Dat lijkt mooier maar is geen echte juiste kleurweergave. Feit hoor.
    Lumia, ik hoop da je dan de juiste vergelijkt en niet genre 520?
    Als je de oneplus met een skoda vergelijkt, dan weet je niet waarover je spreekt en stop ik de discussie hoor.
    Heb zelf Lumia gehad, samsung, Htc, iphone en nu oneplus. Kan u zeggen: de rest was serieus overpriced. S6 plus is trouwes zeer fragiel door scherm. Waar ie ook valt, zcherm is meteen stuk. Voor 800€ :/

    • @BloodSeaker: weleens de droptest gezien vergeleken met een iphone 6 ?
      Ik was ook verrast hoe lang het heel bleef.
      En ja natuurlijk alles breekt uiteindelijk, ieder scherm, maar dat edge scherm is kneiter hard vergeleken met conventionele schermen.

      Vwb je kleur weergave, het gaat erom wat mooi oogt en mooi is. Je kan alles kalibreren maar is dat wat je met een smartphone doet ? Het gaat om de ervaring en iedereen is lyrisch over het scherm.

      Skoda is een prima vergelijking, het is gewoon niet premium, simpel.
      Maar goed, leg mij eens uit waarom het dan niet zo is … is het qua en materiaal dan speciaal ? Wat is er speciaal muv de prijs ?

      Het is weer gewoon hetzelfde verhaal van underdog boys die na de steeds minder wordende Nexus toestellen hun heil ergens anders zochten want Samsung bijvoorbeeld was teveel mainstream en dus niet meer cool.
      Let’s face it, als bang for the buck belangerijk is koop je een Moto G 2015 … Kost minder dan de helft van de 1+2 en kan je gewoon kopen ipv moeilijk gedoe uit het buitenland.

      • @turbobrick: ja, de iphone is ook snel stuk, maar het was tussen samsung en oneplus, niet?
        Skoda vergelijking gaaat niet op. Skoda gebruikt tov VW audi de oudere dingen ervan (navigatie, interieur) en OnePlus gebruikt ook de nieuwste technologieen.
        Samsung heeft meer ervan en heeft pas vanaf de S5 een heel goed toestel.
        Oneplus doet het dan beter, want de kinderziektes zijn minimaal geweest en het was meteen een toptoestel tegen scherpe prijs.

        Moto G is zeker een mooi en goed toestel, maar de vorige motorola’s (op werk hebben we die) waren echt rotslecht qua batterij. Een halve dag mocht je blij zijn. Dus hopelijk is dat gefixt

        • @BloodSeaker: wat is er modern of nieuw aan het scherm dan ? Wat is er modern en spectaculair aan de camera ? De cup is ook niet nieuw alhoewel er aanpassingen zijn moet je maar hopen dat de ramp 810 (ja want dat was het) het straks in de praktijk ook goed doet.
          Noem mij eens 1 ding op wat super modern is dat andere phones niet hebben.

          Juist ja, als je goed kijkt is het hardware dat al langer verkrijgbaar is en zeker niet top of the line.
          Oftewel Skoda is zo gek nog niet.

      • @turbobrick: Lees eens een review van de Oneplus One. Overal zal je lezen dat het een super gsm is en al helemaal voor zijn geld. Ik ga niet ontkennen dat er geen fouten inzitten. De One was nog maar hun eerste toestel, dan is dat niet opmerkelijk.
        Ik snap je commentaar niet want je prijst wel Samsung. Als er 1 merk is dat overpriced is dan is dat wel Samsung. Zo duur of duurder dan een iPhone. Dat is gewoon arrogant. Apple kan dit nog een tijdje maken, samsung niet. Dat zie je nu al aan hun verkopen.

          • @gilles_vanderauwera: IOS zo goed ? Je kunt niet eens bepalen welke apps er wel/niet op je scherm staan. Want al die onzin apple apps kan je niet deleten en staan altijd in de weg.
            En al je openstaande taken ff killen, kan je 20x vegen voor 20 taken, want in 1x alle openstaande taken killen is schijnbaar niet mogelijk.

            Houd toch op.

          • @gilles_vanderauwera: Hoe kom je erbij. Je kunt in android ALLE shortcuts van je apps deleten als je wilt. De apps zijn dan niet direct weg maar staan niet meer in beeld en kan je dan benaderen via de App lijst of gewoon weer een shortcut toevoegen.

            In IOS kan je de Apple apps (de shortcuts) NIET verwijderen en blijven dus staan. Je kan ze wel in een mapje drukken en dan zijn ze wat minder in zicht maar die shortcuts echt weghalen kan niet. Heel raar anno 2015.

            In Android kan je in 1x alle taken killen .. Wel zo handig want het kan aardig opstapelen. In IOS veeg je je eigen de ziekte.

            Ik weet waarover ik praat want ik draai naast Android ook IOS en kan dus vergelijken.
            Nog zoiets waar ik van baal met IOS, als de accu leeg is kan je hem eerst een kwartier aan de lader hangen voordat hij uberhaupt opstart, heel vervelend vind ik persoonlijk.

            Werkt IOS soepel ? jazeker wel, maar Android doet dat op een modern toestel ook.
            Het gemis van Widgets en beperkte vrijheid mbt modificaties doen dat soepele van IOS hier en daar te niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *