Oneindig veel USB-aansluitingen met InfiniteUSB

infiniteUSB
USB-poorten, je kunt er nooit genoeg hebben. Constant apparaten uitwisselen die verbonden zijn met je pc is immers een gedoe, en met InfiniteUSB is dat niet meer nodig.

Het idee achter de InfiniteUSB is eigenlijk heel simpel: aan de achterkant van iedere InfiniteUSB-kabel zit ook een USB-poort, zodat je er nog een apparaat of weer een andere kabel op kunt aansluiten. Op die manier kan er een hele rij aan kabeltjes ontstaan, waar je tevens ene apparaat aan kunt hangen.

Hoeveel apparaten je achter elkaar kunt hangen totdat er niet genoeg energie meer aanwezig is in de USB-poort in je PC, is niet duidelijk. Maar in de demonstratievideo zien we in ieder geval een rij van drie apparaten.

USB-C
Voorlopig is er een InfiniteUSB-kabel voor normale USB, micro-USB en female USB. In de toekomst wordt hier ook een USB-C-kabel aan toegevoegd, handig voor mensen die van plan zijn om een nieuwe Macbook of Chromebook aan te schaffen.

De Kickstartercampagne voor de slimme kabel is nog steeds in volle gang, en heeft inmiddels al ruimschoots het streefbedrag gehaald. Voor een donatie van 14 dollar krijg je één kabel thuisgestuurd, al is het natuurlijk de bedoeling dat je er meerdere tegelijk haalt. Als je 60 dollar neertelt krijg je er vijf thuisgestuurd in juni.

2 reacties

  1. Maar nu de hamvraag; wat blijft er qua snelheid over van je super-ultra-USB 3.0 stickje of schijf als je zo’n USB ketting aan de achterkant aan het maken bent?

    🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *