OnePlus’ 1 april-drone is echt te koop

OnePlus-DR-1
Vandaag mogen (tech)bedrijven lekker gek doen en hun klanten voor de gek houden. OnePlus gaat echter een stapje verder door hun 1 april-grap echt te koop aan te bieden.

De Chinese smartphonemaker heeft namelijk een piepkleine drone aangekondigd: de OnePlus DR-1. De drone is maar 70mm breed, maar wordt door het bedrijf op grootste wijze onthuld.

Game changer
Met de termen ‘game changer’ en ‘innovating a whole new way of thinking about drones’ omschrijft OnePlus deze kleine rode quadcopter, die uiteraard dienst doet als flauwe 1 april grap.

DR-1

In tegenstelling tot veel andere bedrijven houdt het daar alleen niet bij op. OnePlus heeft daadwerkelijk een select aantal van de DR-1 drones te koop aangeboden, voor 20 dollar. Omdat het om een kleine voorraad gaat, kan dit wel eens uitgroeien tot een collectors item.

8 minuten vliegen
De drone kan 7 tot 8 minuten vliegen, waarna hij 20 minuten aan de oplader gehangen moet worden. Hij weegt bovendien maar 12,5 gram en kan bestuurd worden met een controller. Bekijk hieronder de stijlvolle trailer van de DR-1.

[gv data=”xrZCabNkrnk”][/gv]

5 reacties

 1. Dit is de Cheerson CX-10. Een heel leuke nano quadcopter. Kost pakweg 15 euro in China.

  @sebasjuhh Een smartphone als remote controller werkt niet prettig doordat je geen fysieke knoppen voelt terwijl je naar de drone kijkt.

   • @sebasjuhh: Maar dat is dan ook geen echte drone 😛
    Maar ff serieus, als je ook maar iets professioneler met een drone zou willen gaan dan kom je gewoon op een reguliere controller uit.
    Verder is dit zoals @budha zegt inderdaad de Cheerson CX-10, heb 2 weken terug de opvolger hiervan (CX-10A) ontvangen. Leuk ding om mee te spelen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *